JAL ilmoitti siirtävänsä Helsingin reitin avausta

JAL_dreamliner_1Japan Airlines tiedotti 4. helmikuuta päättäneensä siirtää Narita - Helsinki -reitin avausta. Alunperin sen piti tapahtua 25. helmikuuta. Syynä siirtoon on Boeing 787 Dreamliner -koneiden akkujen ongelmista johtuva lentokielto. Helsingin reittiä oli tarkoitus operoida tällä uudella konetyypillä.

Yhtiö kertoo ilmoittavansa uudesta aloituspäivämäärästä myöhemmin. Liput jo siirron takia peruuntuville lennoille varanneille asiakkaille lähetetään tietoa korvaavista vaihtoehdoista.

JAL pahoittelee hankaluuksia, joita sen 787-laivaston ongelmat aiheuttavat asiakkaille.

Yhtiö aikoo lentää Tokion Naritasta Helsinki-Vantaalle neljä kertaa viikossa (maanantai, tiistai, torstai ja lauantai) Boeing 787-8 -koneella. Määrää aiottiin myöhemmin kasvattaa päivittäiseksi.

JAL:n lennolle aiemmin ilmoittama aikataulu on seuraava: JL413 lähtee Naritasta kello 11.45 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello15.05. Paluulento JL414 lähtee kello 17.25 ja saapuu Naritaan kello 10.15.

Konetyypille tapahtuneiden litium-ioni -akkujen ylikuumenemisten tutkimukset ovat edelleen kesken. Syytä ei ole löydetty ja sittenkin kun se selviää, korjaavat toimet saattavat kestää kauan. Näin käy etenkin, jos osia koneen tyyppihyväksyntäprosessista pitäisi uusia.

 

Lue myös: