Jouko Karvinen jatkaa sittenkin Finnairin hallituksen puheenjohtajana - yhtiökokous siirtyi huhtikuulle

F_Karvinen_parvekkeellaFinnair Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta on päättänyt muuttaa hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valintaa koskevaa ehdotustaan 2022 varsinaiselle yhtiökokoukselle. Jouko Karvinen jatkaa aiemmasta poiketen Finnairin hallituksen puheenjohtajana. Finnair siirsi myös yhtiökokoustaan maaliskuulta huhtikuulle 2022.  

Nimitystoimikunta, hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jouko Karvinen ja hallituksen puheenjohtajaksi ehdolla ollut Kari Stadigh ovat yhdessä todenneet, että yhtiön toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten vuoksi on tärkeää varmistaa hallitustyön jatkuvuus.

Hallituksen puheenjohtajan muutosta ei pidetä näissä olosuhteissa tarkoituksenmukaisena. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kaavailtu Kari Stadigh jää siis toistaiseksi ilman hallituspaikkaa. 

Aiemmin tiedotetusta poiketen nimitystoimikunta ehdottaa, että Jouko Karvinen valittaisiin uudelleen hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Karvinen on ollut Finnairin hallituksen jäsen vuodesta 2016 ja hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2017.

Muilta osin nimitystoimikunnan ehdotukset säilyvät ennallaan. Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistetaan kahdeksan.

Finnairin nykyiseen hallitukseen kuuluvat Tiina Alahuhta-Kasko, Montie Brewer, Jukka Erlund, Hannele Jakosuo-Jansson, Jouko Karvinen, Henrik Kjellberg ja Maija Strandberg valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi.

Lisäksi ehdotetaan, että Colm Barringtonin tilalle valitaan uutena hallituksen jäsenenä hallitusammattilainen Simon Large. Colm Barrington on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä hallituksen valinnassa. Uudeksi jäseneksi ehdotettu Simon Large on toiminut muun muassa Cathay Pacificin johtotehtävissä 12 vuotta.

Muuttuneen ehdotuksen vuoksi Finnair tulee perui torstaiksi 24.3.2022 koolle kutsutun yhtiökokouksen. Uusi päivämäärä yhtiökokoukselle on 7.4.2022.

Yhtiökokoukselle tehtäviin ehdotuksiin ei tule muita muutoksia kuin edellä kuvattu hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valintaa koskeva ehdotus.

Lue myös: