Kaksi Italian ilmavoimien Tornadoa törmäsi ilmassa - syöksyivät maahan

Tornado_Italy_usairforce(päivittynyt 20.00) Kaksi Italian ilmavoimien Panavia Tornado -hävittäjää on törmäsi lennolla tiistaina 19. elokuuta. Molemmat koneet syöksyivät maahan ja syttyivät tuleen. Tiedot tapauksesta ovat vielä epävarmoja ja koneiden yhteensä neljän lentäjän kohtalosta ei ole selvyyttä.

Paikalta välitetyissä valokuvissa näkyy vuorenrinne, jolta nousee laajalta alueelta savupilvi. Pelastusyksiköt ovat paikalla. Mukana on myös sammutuslentokone ja helikoptereita.

Lentäjien kohtalo on vielä epäselvä, mutta silminnäkijöiden mukaan heittoistuimia olisi käytettty, kertoo Reuters. Toisaalta italialaismedian mukaan laskuvarjoja ei ole nähty. Jos tieto törmäyksestä vain 500 metrissä pitää paikkansa, aikaa pelastautumiseen on ollut vähän.

Guardianin mukaan onnettomuus tapahtui noin 30 kilometriä Ascoli Picenosta. Paikka sijaitsee Roomasta koilliseen Adrianmeren läheisyydessä.

Kuva onnettomuuspaikasta Twitterissä: @Emergenza24

Kuvasarja onnettomuudesta ja sammutusoperaatiosta: Corriere

Italian ilmavoimien mukaan koneet kuuluvat 6° Stormo -laivueeseen, joka tukeutuu Ghedin lentotukikohtaan Brescian maakunnassa. Laivue sai ensimmäiset Tornadot vuonna 1982.

vc10_2_raf_mod_crowncopyrightPanavia Tornado on kaksimoottorinen kääntyväsiipinen suihkuhävittäjä, joka teki ensilentonsa 1974. Konetta rakennettiin monikansallisena projektina, jossa olivat mukana Englanti, Italia ja Länsi-Saksa. Siitä valmistettiin useita versioita hävittäjäpommittajasta torjuntahävittäjään.

Tornadoita ollaan parhaillaan korvaamassa Eurofighter Typhoon ja Lockheed Martin F-35 Lightning II -koneilla.