Kaksipäiväinen Lentäjien Juhannus tarjoaa ilmailuelämyksiä

IMG_8296Jo 70 vuotta täyttävä Kauhavan Lentäjien Juhannus palaa juurilleen juhannuksena 2015. Lento-ohjelman kärjessä on Kauhavalle paluun tekevä Ilmavoimien Midnight Hawks -taitolentoryhmä. Järjestäjä kertoo innostuneisuuden tapahtuman paluusta näkyvän myös ennakkomyynnissä. 

Lentäjien Juhannus palaa takaisin Kauhavalle entisen Lentosotakoulun alueelle parin vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma järjestetään nyt historiansa aikana ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Lentäjien Juhannuksen paluulla on iso merkitys Kauhavan alueelle ja yrityksille. Tapahtumalle toivotaankin jatkoa.

lentajienjuhannus

"Varmastikin jossain kohtaa elämän aikana tapahtuma on kuulunut jokaisen pohjalaisen elämään. Esimerkiksi siskoni Emmi valittiin juhannusneidoksi 2005 vuoden Lentäjien Juhannuksessa, äiti on ollut juhannusneitoehdokas omassa nuoruudessaan. Kyllä tämä on perinteikäs tapahtuma", toteaa tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

"Idea tapahtuman järjestämiseen tuli viime joulupäivänä, kun olimme isän luona viettämässä joulua. Hän sanoi että, jos herätät henkiin Kauhavan Lentäjien Juhannuksen, niin hän on velipojan Villen kanssa puolella mukana. Sitä yhtään syvemmin miettimättä, paiskasin heti kättä päälle. Samalla sekunnilla. Sen jälkeen tapahtumaa ruvettiin rakentamaan ja heti välipäivänä oli rakenne ja idea valmis. Voikin sanoa, että tämä on historiallinen perheyritys", naurahtaa Keskinen.


Luvassa on upeita taitolentonäytöksiä

Niin lento- kuin viihdeohjelma on kansainvälisesti huipputasoa. Viihdepuolella lavoja on kaksi. Päälavan lisäksi lentokonehalliin nousee ysärilava. Ilmavoimien ylpeyden Midnight Hawksien lisäksi luvassa on paljon muutakin nähtävää.

Scandinavian Airshow saapuu Ruotsista Kauhavalle kolmella ryhmällään: Skycatsit ovat siipikävelijöitä, joiden show kantaa nimeä Catwalk. Taitolentoryhmä Viking käyttää kaksitasokoneita ja lentää 3D-taitolentoa.

Led-laser-pyro−show eli LLP puolestaan on ainutlaatuinen, henkeäsalpaava ja hieno lentonäytös, jossa valo- ja pyrotekniikka yhdistyvät kaiuttimista tulevaan musiikkiin.

ArcticEagles_1Taitolentoryhmä Arctic Eagles tuo tänä kesänä 30 vuoden tauon jälkeen siviiliosastotaitolennon suomalaisten ilmailutapahtumien ja lentonäytösten ohjelmiin ollen mukana myös Kauhavalla

Ryhmän tavaramerkki on aura, jossa 2. ja 3. koneet ovat ryhmittyneet koneen 1. siivelle molemmin puolin. Osastoesityksen lisäksi kukin osaston kone lentää soolo-ohjelman. Lentäjinä toimivat Raimo Nikkanen, Tapio Pitkänen ja Miikka Rautakoura.

Lisäksi taivaalla nähdään mm. Fouga Magister -osasto, Saab SK-16, Saab J 35 Draken -hävittäjä, Sukhoi 26 M ja Acro OH-1013.

Festivaalialueella on kaksi lavaa, jotka täyttävät suomalaiset kärkiartistit sekä kansainväliset ysäritähdet.

SU_FIAS_Catwalk_1Artistien joukossa hyvästä menosta vastaavat pieni suuri miehenalku Robin, Etelä-Pohjanmaan oma  Elonkerjuu, Alavudelta lähtöisin oleva, harvakseltaan keikkoja tänä kesänä tekevä Kolmas Nainen, Paula Koivuniemi ja Pohjanmaalta lähtöisin oleva Juha Tapio.

Ysäriartisteista mukana ovat muun muassa ruotsalaiset Basic Element ja Pandora Live sekä Parasta ennen -ohjelman DJ Matti Airaksinen. Mukana ovat myös espanjatar Princessa ja elämän kiperämmistä asioista laulava Arttu Wiskari.

Perheen pienimmillekin löytyy ohjelmistoa entiseen malliin. Paikalla on muun muassa iso tivoli.

Lentäjien Juhannus mukana hyväntekeväisyydessä

Perinnettä kunnioittaen osa Lentäjien Juhannuksen pääsylipputuloista sijoitetaan sotaveteraanien toimintaan. Lisäksi Lentäjien Juhannus haluaa tarjota tilaa ja turvaa tulevaisuudelle.

Lentäjien Juhannus on myös mukana rakentamassa uutta lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyttä huippuyksikköä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen kanssa. Lentäjien Juhannuksen järjestävä yritys Loud N’ Live Promotions Oy toivookin yhteistyökumppaniensa ja muiden alan toimijoiden, Lentäjien Juhannuksen yleisön ja kaikki kynnelle kykenevät tahot osallistumaan tähän hankkeeseen. 

Lentäjien Juhannuksen lento-ohjelma

Lue myös: