Kehäradan liikenne lentoasemalle käynnistyi vähitellen perjantai-iltana kello 20 jälkeen

HEL_keharata_1Kehäradan sähkövika on korjattu ja liikenne on palaamassa normaaliksi. Ensimmäisenä lähti I-juna Helsingistä Tikkurilan kautta Lentoasemalle kello 20.09. P-juna Vantaankosken kautta Lentoasemalle pääsi liikkeelle kello 20.14. I- ja P-junaliikenne Lentoasemalta Helsinkiin alkoi noin 20.45.

Lähijunaliikenteessä voi olla myöhästymisiä vielä perjantai-illan ja yön aikana. Kehäradalla oli sähkökatkos, ja katkon aikana Vantaankoski-Hiekkaharju-välillä ei kulkenut junia. Liikenne Kehäradalla katkesi hieman yhdeksän jälkeen aamulla.

Ennen kello seitsemää Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli sähkökatko, joka enimmillään keski 30 minuuttia. Sen aiheutti Finavian työmaalla kaivinkone, joka katkaisi sähkökaapelin ja  samalla Soneran valokuitukaapelin (lue lisää linkistä jutun lopussa).

Kehäradan liikennekatkon aikana HSL:n matkalippujen tarkastajat ohjasivat matkustajia korvaaviin busseihin. Tikkurilan ja Lentoaseman välillä liikennöi korvaava bussi 575X ja Vantaankosken ja Lentoaseman välillä 573X. Myös linjalla 615 oli lisäliikennettä tunnuksella 615X.

Kehäradan sähkökatkoksen aikana Hiekkaharjun ja Vantaankosken välillä lähijunat eivät kulkeneet seuraavien asemien kautta: Leinelä, Lentoasema, Aviapolis, Kivistö, Vehkala.

Keharata_HSL_karttaKorvaava bussi 573X ajoi Vantaankoski-Vehkala-Kivistö-Aviapolis-Lentoasema välillä. Tikkurilan ja Lentoaseman väliä liikennöi korvaava bussi 575X. HSL:n matkalippujen tarkastajat ohjasivat matkustajia asemilla. 

Korvaava bussi 573X liikennöi Vantaankosken ja Lentoaseman välillä ja pysähtyi Vehkalassa, Kivistössä, Aviapoliksessa ja Lentoasemalla. Bussi lähti terminaali 1:ssä laiturista 14 ja terminaali 2:ssa laiturista 27.

Korvaava bussi 575X liikennöi välillä Tikkurila-Lentoasema. Tikkurilassa bussi lähti laiturista 5, Lentoasemalla terminaali 1:ssä bussi lähti laiturista 12 ja terminaali 2:ssa laiturista 25. 575X kulki noin 15 minuutin välein. Bussi pysähtyi Lentoasemantiellä myös Ilmailutien pysäkeillä.

Myös linjalle 615 saatiin lisäliikennettä. Lisäbussit ajoivat tunntuksella 615X Rautatientorin ja Lentoaseman välillä. Bussi lähti Rautatientorilla laiturista 12 ja Lentoasemalla T1:ssä laiturista 12 ja T:ssa laiturista 25.

I- ja P-kulkivat Helsingin ja Vantaankosken välillä eli läntisellä osuudella Kehärataa. Helsingistä Hiekkaharjuun ja Hiekkaharjusta Helsinkiin pääsi N-junalla, joka korvasi K-junat, jotka siis liikennöitiin N-tunnuksella.

Lue myös: