Kemin kiitotie suljettiin hankalien sääolojen takia - Finnairin aamulento varakentälle

IMG_20210105_124541Hankalat sääolosuhteet pakottivat lentokenttäyhtiö Finavian sulkemaan Kemi-Tornin lentoaseman kiitotien kokonaan tiistaina 5. tammikuuta 2021. Yllättävä tilanne pakotti Finnairin aamuisen Kemin-lennon varakentälle Ouluun.

Kemi-Tornion lentoasemalla on satanut alijäähtynyttä vettä, jonka seurauksena kiitotie 18/36 on tiukassa jäässä. Olosuhteet eivät mahdollista lentoliikenteen jatkumista. Tiistaiaamuinen Norran operoima Finnairin Kemin-lento laskeutui varakentälle Ouluun. 

Lentoasemalla vallitsee kova pakkanen eikä normaaleja kemikaaleja jään sulattamiseen voida sen takia käyttää. Ainoa toimenpide jään poistamiseksi kiitotien pinnalta on mekaaninen jäänpoisto, joka vie aikaa. 

Finavia pahoittelee, että jäinen sää on aiheuttanut häiriöitä lentoliikenteelle. Kiitotie pyritään saamaan liikennöitävään kuntoon mahdollisimman pian. 

Ensimmäisen arvion mukaan kiitotie olisi määrä avata lentoliikenteelle 7.1.2021 kello 1915 UTC-aikaa. 

Myös Kemin ILS-tarkkuusmittarilähestymismenetelmä on poissa käytöstä, kun antennijärjestelmän ympäriltä suoritetaan lumen puhdista. Tältä osin arvio työn valmistumiseen on 7.1.2021 kello 16.00 UTC-aikaa.

KUN_uudenlainen_komposiitti_aura_Miikka_Hult Aurauskaluston-harja

Päivitys kello 18.54: Lisätty tieto ILS-järjestelmän lumenpoistosta.