Kenraali Lindbergistä toukokuussa Turun yliopiston kunniatohtori

jarmoLindberg_3Turun yliopisto promovoi toukokuussa 12 uutta kunniatohtoria. Heistä kymmenen saa tunnustuksen tieteellisten ansioidensa ja Turun yliopiston kanssa tekemänsä yhteistyön vuoksi. Yhteiskunnallisista vaikuttajista promoitaviksi on kutsuttu korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo sekä puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.

Turun yliopisto järjestää 28. - 30. toukokuuta tohtoripromootion, jossa vihitään viimeisen kahden vuoden aikana tohtoriksi valmistuneiden rinnalla 12 kunniatohtoria. Jokainen yliopiston seitsemästä tiedekunnasta on valinnut tiedekuntansa kunniatohtoreiksi vihittävät.

 Kolmipäiväisen promootion näkyvin osa on perjantainen akateeminen kulkue, johon osallistuvat yliopiston rehtorit, professorikunta, promoottorit, vihityt kunniatohtorit ja tohtorit. Kulkue lähtee Turun konserttitalolta perjantaina 29. toukokuuta noin kello 15 ja kulkee Aninkaistenkatua pitkin kohti tuomiokirkkoa.

Yliopistoon kuuluva Turun kauppakorkeakoulu nimesi kunniatohtoreiksi Münsterin yliopiston vararehtorin Jörg Beckerin sekä puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin.

Kenraali Jarmo Lindbergille kunniatohtorin arvo myönnetään hänen työstään sotatalouspäällikkönä, jolloin hän oli johtamassa erittäin merkittävää puolustusvoimien uudelleenorganisointia, jonka tuloksena syntyi tämän vuoden alussa toimintansa aloittanut Logistiikkalaitos (PVLOGL).

Se on käytännössä puolustushaarojen (maa-, meri- ja ilmavoimat) tasoinen osa puolustusvoimia. Puolustusvoimilla ja sen piirissä tehtävällä sekä sitä palvelevalla tutkimuksella on lukuisia yhtymäkohtia Turun yliopistoon muun muassa Toimitusketjujen johtaminen -oppiaineen kautta.

Kenraali Jarmo "Charles" Lindberg on aiemmin toiminut mm. Ilmavoimien komentajana. Hänellä on hävittäjälentäjätausta.

Kunniatohtoriksi (latinaksi doctor honoris causa) nimeäminen on yliopistojen myöntämä korkein kunnianosoitus. Sen saa henkilö, jolla ei ole tohtorintutkintoa tiedekunnasta mutta on muuten ansioitunut.