Kiinalainen Juneyao Air aloittaa lennot Shanghaista Helsinki-Vantaalle

JuneyaoAir_Crew_1Kiinalainen Juneyao Air aloittaa suorat lennot Shanghain Pudongin lentoasemalta Helsinkiin kesä-heinäkuussa 2019. Päivittäiset lennot operoidaan Boeing 787-9 Dreamlinereilla. Reittiavaus julkistettiin Matka 2019 -messuilla.

Juneyao Air aloittaa lennot Shanghain ja Helsinki-Vantaan välillä kesäkuun viimeisellä viikolla. Tarkka päivämäärä ei ole vielä selvillä. Lentoyhtiö odottaa viimeisia lupia Kiinan ilmailuviranomaiselle. Ylilentoluvat ja tarvittavat luvat Suomen Traficomin kanssa ovat jo kunnossa.

JuneyaoAir_ac_1Päivittäiset lennot operoidaan Boeing 787-9 Dreamliner -koneilla. Niissä on kaksiluokkainen matkustamo, jossa on 324 matkustajaistuinta. Business-luokassa on 29 lieflat-istuinta.

Juneyao Air:n lento HO1607 lähtee Helsinki-Vantaalta iltapäivällä kello 14.20 ja saapuu Shanghaihin seuraavana aamuna kello 04.20. Paluulento HO1608 lähtee Shanghaista myöhään illalla kello 00.55 ja saapuu Helsinki-Vantaalle aamulla kello 06.00. Aikataulu saattaa kuitenkin muuttua hieman ennen lentojen avausta.

Suurin asiakaskunta on todennäköisesti Suomessa asuvat kiinalaiset mutta todennäköisesti hinnat tuovat vaihtoehdon myös Finnairilla kulkeville suomalaismatkustajille.

Juneyao Air on osa yksityistä Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä. Juneyao Air on perustettu vuonna 2006 ja sen kotikenttä on Shanghai, josta on yhteydet yli 50 Kiinan kohteeseen ja useisiin kansainvälisiin kohteisiin.

Juneyao Air on Star Alliance-lentoyhtiöallianssin partneri. Kyseessä on jo toinen Star Alliance-yhtiön laajarunko-operaatio Helsinki-Vantaalle.

JuneyaoAir_vuoriUusien suorien yhteyksien odotetaan kasvattavan kiinalaisten matkailijoiden määrää ja tarjoavan myös uusia matkailumahdollisuuksia Suomesta Kiinaan ja Aasiaan.

"Kiinan ja Suomen välillä matkusti yli 550 000 matkustajaa vuonna 2018. Kiinan kohteet olivat Japanin jälkeen suosituimpia kaukokohteita. Juneyao Air on hieno lisäys Helsinki-Vantaalle ja tarjoaa kattavan reittiverkoston Kiinassa", sanoo Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Juneyao Airin lisäksi toinen kiinalaisyhtiö Tibet Airlines aloittaa lennot Helsinki-Vantaalle 8. huhtikuuta 2019.