Kiitotieremontti sulkee Kittilän lentoaseman elokuussa - matkustajille bussikuljetus

KTT_apron_1Finavia käynnistää lentoliikennealueiden peruskorjauksen Kittilän lentoasemalla elokuussa. Kiitotieremontin aikana lentoasema on suljettu ja matkustajille tarjotaan bussikuljetus Rovaniemelle. Lentoliikenne Kittilään jatkuu jälleen 31. elokuuta.

Kittilän lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Samalla kiitotien päissä olevat turva-alueet kunnostetaan ja lentoaseman viemäröinnit korjataan. Maaliikennealueelle rakennetaan lisää pysäköintitilaa. Investoinnin arvo on kokonaisuudessaan yli kolme miljoonaa euroa.

Lentomatkustajille on järjestetty päivittäinen ilmainen bussikuljetus Kittilän ja Rovaniemen välillä, kun Kittilän lentoasema on remontin takia suljettuna 4.-30.8.2015. Bussi kulkee kerran päivässä kumpaankin suuntaan.

Kittilän lentoasemalta Rovaniemelle: Finnairin lennolle AY 428 Rovaniemi-Helsinki, jonka aikataulun mukainen lähtöaika Rovaniemeltä on 13.50.

Rovaniemen lentoasemalta Kittilään: Finnairin lennolta AY 427, jonka aikataulun mukainen saapumisaika Rovaniemelle on klo 13.20.

Bussikuljetus lähtee Kittilän lentoasemalta kolme tuntia ennen lennon lähtöä eli klo 10.50. Bussi pysähtyy Kittilän matkahuollon kohdalla ja jatkaa matkaa Rovaniemen lentoasemalle. Bussi on Rovaniemen lentoasemalla noin klo 12.50. Kyyti Rovaniemeltä Kittilän lentoasemalle lähtee noin puoli tuntia lennon laskeutumisen jälkeen.


Lappi valmiina liikenteen kasvuun

Finavia jatkaa määrätietoisesti Lapin lentoasemiin panostamista, sillä etenkin matkailun näkymien takia lentoliikenteen määrien odotetaan tulevaisuudessa kasvavan. Kittilän lentoasema koki viime vuonna muodonmuutoksen terminaalin sisäpuolella, kun palveluita parannettiin ja sisätiloista tehtiin viihtyisämmät.

"Uudistustöillä varmistamme, että lentoliikenne sujuu ja huolehdimme omalta osaltamme siitä, että Lapissa olisi hyvät edellytykset lentoliikenteen kasvulle. Finavian lisäksi seutukunnilla ja paikallisilla matkailutoimijoilla on tärkeä rooli matkailun edistämisessä. Hyvä osoitus tästä on ensi talvikauden reittiavaus, kun Lufthansa aloittaa lennot Kittilän ja Münchenin välillä", sanoo Lapin aluejohtaja Martti Oinas Finaviasta.

Lue myös: