KL: KKV otti Finnairin valvontaan lentoviivekorvauksien osalta

A350_luovutusKilpailu- ja kuluttajavirasto on ottanut Finnairin valvontaan lentokorvausten osalta. KKV:n mukaan Finnairilla on ollut merkittävä määrä teknisen vian tapauksia, joissa korvauksia ei ole maksettu. Finnair vetoaa tapauksissa uuden lentokoneteknologian käyttöönottoon ensimmäisenä eurooppalaisoperaattorina , kertoo Kauppalehti.

Kauppalehden mukaan kuluttajaviranomaisille on tullut merkittävä määrä valituksia teknisen vian takia perutuista tai myöhästyneistä lennoista, joista Finnair ei ole maksanut asiakkailleen vakiokorvausta.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylitarkastaja Satu Toepferin Kauppalehdelle antaman haastattelun mukaan valvonta on ollut vireillä jo kuukausia. Toepfer ei kuitenkaan ottanut kantaa koska valvonta päättyy tai koska virasto kommentoisi asiaa tarkemmin.

Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist kommentoi Kauppalehdelle, että yhtiöllä on eriäviä näkemyksiä EU-asetuksen soveltamistavasta erityisesti mahdollisen valmistusvian osoittamisen suhteen.

Finnair otti ensimmäisen eurooppalaisoperaattorina ja kolmantena maailmassa käyttöön Airbusin uuden sukupolven A350-900 XWB -laajarunkokoneet lokakuusta 2015 lähtien. Nyt niitä on Finnairin laivastossa jo kahdeksan.

KL.fi: Lentokorvaukset pahin riidan aihe - Finnair otettu viranomaisvalvontaan

Lue myös:

Artikkeli: Matkustajan oikeudet tunnetaan huonosti - Suomessa vain neljännes on kuullut asiasta

Euroopan unioni: EU lentomatkustajan oikeudet