Kokenut helikopterilentäjä FinnHEMSsin uudeksi lentotoiminnan ja laadun asiantuntijaksi

Finnhems_pilot_1FinnHEMS Oy on nimittänyt kokeneen helikopterilentäjä Tuomas Suomisen helikopterilentotoiminnan asiantuntijaksi Lentotoiminta-, laatu- ja riskienhallintapalvelut –yksikköön.

Tuomas Suominen aloittaa tehtävässään 24. elokuuta 2015 ja hän tulee työskentelemään lentotoiminnan asiantuntija Timo Honkavaaran rinnalla.

"Suominen tulee toimimaan tehtävässä myös jatkavan Timo Honkavaaran rinnalla. Kyseessä on riskienhallinnasta organisaation kannalta", kertoo FinnHEMSsin tiedottaja Laura Lindlöf.

Nyt tehtävään nimitetty Suominen on toiminut Skärgårdshavets Helikoptertjänt Ab:ssa (SHT Ab) helikopterilentäjänä 21 vuotta ja niistä erilaisissa vastuutehtävissä 15 vuotta. Viimeiset 12 vuotta hän on vastannut yhtiön laadusta ilmailuviranomaisen hyväksymänä laatujohtajana.

Hänellä on vankka kokemus ilmailulainsäädännöstä ja ilmailun johtamis-, turvallisuus- ja laatujärjestelmistä. Hän toimii myös EASA:n (European Aviation Safety Agency) ulkoisena asiantuntijana.

Suomisen pitkä kokemus HEMS–toiminnasta sekä laajat suhdeverkostot antavat hänelle vankat eväät toimia helikopteri-ilmailun asiantuntijana FinnHEMS:ssa

FinnHEMSsin helikoptereita operoivat  Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab (SHT) ja  Scandinavian MediCopter Ab (SMC). Ne operoivat Airbus Helicopters EC135 P2 ja EC 145 T2 helikoptereilla.