Kolme Finnairin Embraeria Meksikoon

Finnair_lineupFinnair liisaa kolme Embraer E170 -matkustajakonettaan Aeromexico Connect -lentoyhtiölle Meksikoon. Kaikki koneet ovat Finnairin omistuksessa. Yksi niistä on aiemmin ollut vuokrattuna Honeywellille ja se toimitetaan Meksikoon jo kesäkuussa. Kaksi muuta siirtyvät sinne kesäkuussa 2014, kun nykyiset vuokrasopimukset umpeutuvat. Kaikkien kolmen koneen leasing-jakso on kuusi vuotta.

Vuokraus on osa Finnairin 140 miljoonaan euron säästöohjelmaa. Yhtiö on parantanut laivastonkäytön tehokkuutta ja pystynyt vuokraamaan koneitaan kolmansille osapuolille. Samaan aikaan on jäljelle jääneiden käytön tehostamisella saatu säästöjä.

Embraerin E-Jet perheen pienin E170-malli on jäänyt suurempien versioidensa varjoon. Kertoessaan uusista E-Jet E2 -koneversioistaan valmistaja kertoikin pudottavansa sen pois tuotannosta.

Finnairin laivastoa hallinnoi Finnair Aircraft Finance, joka omistaa kaikkiaan viisi 76-paikkaista Embraer E170 -konetta ja 12 100-paikkaista E190-konetta. Muita kuin Aeromexico Connectille vuokrattavia Embraereja Finnairille operoi Flybe Nordic.

Itse operoimastansa 44 koneen laaja- ja kaperarunkokoneen laivastosta Finnair omistaa itse 26 ja on liisannut 18.

 

Lue myös: