Kolmosen saapuminen Helsinki-Vantaalle viivästyy - syynä lentokoneessa ilmennyt tekninen vika

DC3_ilmassaDC-yhdistyksen operoiman historiallisen Douglas DC-3 -matkustajakoneen odotettiin saapuvan Helsinki-Vantaalle sunnuntaina 23. toukokuuta. Siirto lentokauden 2021 uuteen tukikohtaan Suomen päälentoasemalle viivästyi kuitenkin teknisten ongelmien takia.
Aeron eli nykyisen Finnairin sekä Suomen ilmavoimien entisellä Douglas DC-3 -koneella (OH-LCH) operoiva DC-yhdistys tiedotti viiveestä jo sunnuntaiaamuna.

DC3_suomiilmassa_1Matkustajakoneessa oli havaittu koelennon jälkeen öljyvuoto, joka paikallistettiin oikeanpuoleisen Pratt & Whitney R-1830-92 -moottorin öljysäiliöön.

Seuraavaksi edessä on öljysäiliön irroitus ja korjaus. Siirtolento Helsinki-Vantaalle siirtyy siis tulevaisuuteen.

Lentokauden on määrä alkaa Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalta kesäkuussa 2021. DC-yhdistys operoi jäsenlentonsa koko lentokauden ajan juuri Helsinki-Vantaalta.

Lentokauden aloitusaika 2021 on edelleen koronatilanteesta johtuen epävarma ja kesäkuu on tavoite. Yhdistys käynnistää kuitenkin välttämättömien tarkastus- ja koululentojen suorittamisen.

Ilmailussa lentoturvallisuus on tärkeintä ja tätä sääntöä noudattaa myös DC-yhdistys, joka lentää vuonna 1942 valmistuneella DC-3 koneellaan vain, jos se on asianmukaisessa kunnossa.

Lue myös: