Koronavirustilanne tuo erikoisjärjestelyjä myös Finnairin 18.3. järjestettävään yhtiökokoukseen

LWI_final_2Koronavirustilanteen vuoksi Finnairin 18.3.2020 pidettävässä yhtiökokouksessa noudatetaan erityisjärjestelyjä.Yhtiökokousta pyritään lyhentämään kattamaan vain juridiset vaatimukset ja kokouksen istuinjärjestelyjä on muokattu. Yhtiökokousta on mahdollista seurata myös videyhteydellä, mutta sen kautta ei voi osallistu kokoukseen. Asiamiehen käyttö on mahdollista.

Finnair pyrkii lyhentämään yhtiökokousta niin, että se kattaisi lähinnä vain yhtiökokouksen juridiset vaatimukset. Sen vuoksi yhtiö ei esimerkiksi järjestä kokouksen yhteyteen tarjoiluja. Yhtiö on myös muokannut kokoustilan istumajärjestelyjä. Lisätoimista ja ohjeista viestitään näkyvästi kokouspaikalla.      

A350_HEL_winglet_ilmassaKokousta on mahdollista seurata videoyhteyden välityksellä käyttämällä linkkiä https://finnairgroup.videosync.fi/2020-0318-agm. Yhtiökokouksesta videoidaan hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan puheenvuorot sekä kokouksen muiden asiakohtien esityskalvot.

Puheenvuorojen pyytäminen tai äänestäminen ei ole mahdollista videoyhteyden kautta eikä videoyhteyden välityksellä osallistuvan osakkaan osakkeiden katsota olevan edustettuina yhtiökokouksessa. Kokouskieli on suomi. Videoyhteydestä ei ole mahdollista saada simultaanitulkkausta tai tekstitystä.    

 Finnair pyytää niitä osakkeenomistajia, jotka ovat hiljattain olleet koronavirustartunnan riskialueella, joilla on hengitystieoireita tai joiden katsotaan kuuluvan riskiryhmään, olemaan osallistumatta yhtiökokoukseen henkilökohtaisesti.

Halutessaan osakkeenomistajat voivat valtuuttaa toisen henkilön edustamaan heitä kokouksessa. Valtuutetuksi voi nimetä tarvittaessa myös Finnairin osoittaman asiamiehen, joka on yhtiön lakiasiainjohtaja Sami Sarelius.

 Yhtiö seuraa koronavirustilanteen ja viranomaissuositusten kehitystä ja arvioi niiden pohjalta mahdollisia lisätoimia, jotta se voi taata turvallisen kokousympäristön sekä yhtiön työntekijöille että yhtiön osakkaille.