KotiseutuPlus: Kansanedustajia kuljettanut Rajan kopteri teki hätälaskun pellolle

Raja_AB412Kansanedustajia Vaalimaan raja-asemalle kuljettanut Rajavartiolaitoksen Agusta Bell AB412 on tehnyt tiistaina puoli neljän maissa hätälaskun pellolle Loviisan itäpuolelle. KotiseutuPlus-lehden nettisivujen mukaan kopterissa oli eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäseniä. Kaikkiaan matkustajia oli seitsemän.

Kansanedustajat olivat liikkeellä kahdella helikopterilla. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemiin. Lennolle lähdettiin Helsinki-Malmin lentoasemalta.

Ruotsinpyhtäälle tehdyn hätälaskun syyksi on paljastunut kopterin öljynpainemittarin virhenäyttämä, jonka mukaan paineet olisivat putoamassa. Laskeutuminen onnistui hallitusti ja turvallisesti, kertoo Kaleva. Matkustajat oli kuitenkin komennettu ottamaan hätälaskuasento. Heidän lisäkseen kopterissa oli kolme miehistön jäsentä.

Lehmälaitumelle laskuun päätyneen koneen matkustajina olleet kansanedustajat ja eduskunnan virkailijat pääsivät lopulta toisella kopterilla Immolaan. Kopteri puolestaan lennettiin takaisin Malmille.