Kuusi lentoyhtiötä sai uusia lupia lentää reittilentoja Yhdysvalloista Kuubaan

Havanna_cityview_1Yhdysvaltain liikenneministeriö antoi kuudelle lentoyhtiölle luvat operoida reittilentoja Kuuban kohteisiin. Kyseessä on osa hanketta, jonka myötä Yhdysvaltain ja Kuuban suhteita on tarkoitus normalisoida.

Uusi kahdenvälinen lentoliikennesopimus sallii 20 päivittäistä edestakaista lentoa Yhdysvalloissa Kuuban Havannaan. Lisäksi Yhdysvalloista on mahdollista operoida kymmenen edestakaista päivittäistä lentoa yhdeksään muuhun Kuuban kohteeseen.

Cuba_DOT_2016Luvat aikataulunmukaiselle reittiliikenteelle Yhdysvalloista Kuubaan saivat American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines ja Sun Country Airlines.

Syksyn 2016 aikana on luvassa yhdeksän uutta yhteyttä Miamista, Fort Lauderdalesta, Chicagosta, Philadelphiasta ja Minneapolis/St. Paul:sta Kuubaan. Kohteita ovat Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguín, Manzanillo, Matanzas, Santa Clara ja Santiago de Cuba.

Havannan osalta Yhdysvaltain liikenneministeriö sai pyyntöjä lähes kuudenkymmenen päivittäisen lennon osalta. Päätöksen Yhdysvaltain ja Havannan reittien osalta tehdään myöhemmin kuluvan kesän aikana.