LAK Real Estate uudistaa Helsinki-Vantaan kiinteistöjen nimiä - Avia-kyltit talojen seiniin

AviaPilot_1Aviapolis alueen kehittämiseen panostanut LAK Real Estate uudisti perinteistein Helsinki-Vantaan kiinteistöjen nimiä. Ensimmäinen muutos oli toimistotorni TOTO:n eli WTC-tornin nimeäminen jo marraskuussa 2020. Nyt myös muut kiinteistöt ovat saaneen nimiinsä Avia-etuliitteen.

LAK Real Estate uudisti Helsinki-Vantaan lentoaseman maamerkkitalon eli WTC-tornin nimen marraskuussa 2020. LAK:n kruununjalokiven uusi nimi on Avia Pilot ja samaan aikaan muutoksen kanssa on luovuttu WTC-nimestä. Avia Pilot -toimistotorni on LAK:n mukaan  Suomen parhaiden liikenneyhteyksien äärellä.

AviaPilot_2Toukokuussa 2021 LAK jatkoi kiinteistöjensä nimien uudistamista ympäri lentoasema-aluetta. Kolme muutakin rakennusta sai 18. toukokuuta lähtien nimiinsä Avia-etuliitteenä

Finnairin ja Fintraffic Lennonvarmistuksen toimistotiloina tunnettu toimintakeskus TOKE on nyt uudelta nimeltään Avia Fleet. Monien muiden lentoyhtiöidenkin toimistotorni Airside Center sai nimekseen Avia Wing. Rakennuksessa toimii nykyisin myös mm. hotelli Scandic.

Kolmas nimenmuutoksen kohdannut perinteinen Helsinki-Vantaan rakennus on Finnairin entinen rahtiterminaali, joka tunnetaan jatkossa nimellä Avia Cargo. Rakennuksen nykyisiä asiakkaita ovat mm. mm. DHL ja TNT.

Näiden nykyisten rakennusten lisäksi Kehäradan Aviapolis aseman päälle rakennetaan vielä Avia Base. Sen palvelutarjonnasta vastaa LAK:n mukaan päivittäistavaravetoinen liikekeskus ravintola- ja lähipalveluineen. Sen odotetaan valmistuvan elokuussa 2023. 

Avia_Fleet_210521aLAK kehittää Aviapoliksen eteläisen juna-aseman kohdalle lentokenttäkaupunkia Avia Citya, joka tunnettiin aiemmin Aviapolis Asemana. Avia Cityyn tulee vuokrattavaa toimistotilaa noin 6 200 m2 ja asuntoja noin 2000 asukkaalle. Avia Cityn läheltä on määrä löytyä tarvittavat palvelut moneen lähtöön. Lentoaseman vieressä sijaitseva alue on helppo saavuttaa junalla, bussilla ja tulevaisuudessa myös raitovaunulla.

LAK Real Estate on lentoaseman ympäristössä toimiva kiinteistökehitysyhtiö. Se omistaa, hallinnoi ja vuokraa Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella sijaitsevia toimi- ja logistiikkatiloja. Yhtiön omistajia ovat NREP:n hallinnoima kiinteistösijoitusrahasto, sijoitusyhtiö Pontos ja lentokenttäyhtiö Finavia Oyj. MH

Avia_Cargo_210521b Avia_Wing_210521a