Lapin lentoasemille tulossa aiemmin arvioitua vilkkaampi joulusesonki

Lappi_maisema_1Finavian Lapin lentoasemilla on vuoden kiireisimmät ajat, kun matkailijat eri puolilta maailmaa saapuvat nauttimaan Lapin joulusta. Lappiin odotetaan joulukuussa tulevan noin 400 tilauslentoa. Jos lennot toteutuvat suunnitellusti, niitä olisi tuolloin hieman viimevuotista enemmän.

Joulukuun vilkkaimpia lentoasemia ovat Kittilä (150) ja Rovaniemi (120), Kittilään odotetaan lentoja hieman edellistä vuotta enemmän ja Rovaniemen määrä pysyttelee edellisvuoden tasolla tai kasvaa hieman. Enontekiölle ja Ivaloon tulee molempiin noin 60 tilauslentoa eli määrät pysyttelevät suunnilleen edellisvuoden tasolla. Kuusamoon odotetaan yhteensä noin 10 tilauslentoa. Joulusesonkina Lapin lentoasemille lisääntyvä reittiliikenne tuo myös Lappiin paljon matkustajia eri puolilta maailmaa.

Talvikauden tilauslentoliikenne alkoi jo marraskuussa, kun ensimmäinen charter laskeutui Enontekiölle 21.11. Joulun pyhien lähestyessä tahti tiivistyy, joulun ja uudenvuoden välillä tilauslentoja laskeutuu Lapin lentoasemille parhaimmillaan 30 päivässä.

Eniten jouluturisteja on tulossa Iso-Britanniasta. Lentoja saapuu myös Hollannista, Sloveniasta, Espanjasta, Hollannista, Romaniasta ja Ranskasta sekä uuden vuoden ympärillä Venäjältä.

”Jos tarkastellaan pidemmällä aikavälillä tilauslentoliikenteen kehittymistä Lapin lentoasemilla, on pieniä merkkejä liikenteen trendinomaisesta piristymisestä nähtävissä. Lapin tilauslentoliikenteen huippuvuosien jälkeen matkustajamäärät romahtivat yleisen taloustilanteen vuoksi vuonna 2009 noin 20 % ja nyt olemme kuroneet tuon kuopan umpeen, sanoo Finavia Oyj:n verkostolentoasemista sekä myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Joni Sundelin.

Finavia on sitoutunut tukemaan Lapin matkailun edistämistä muiden toimijoiden kanssa. Tästä konkreettisena osoituksena oli mm se, että Finavia toi Leville kansainvälisiä matkailuvaikuttajia Euroopasta ja muualta maailmasta. Mukana oli iso joukko matkanjärjestäjiä ja lentoyhtiöitä. 


Myös Finnair lisää lentoja Lapin kohteisiin

Finnair kertoi tammikuussa 2014 lisäävänsä merkittävästi lentoja Lappiin marraskuussa 2014 alkavan talviliikennekauden alussa. Lentoja lisätään erityisesti Kittilään, Ivaloon ja Kuusamoon. Lennot on aikataulutettu niin, että matkustajilla on sujuvat jatkoyhteydet Lapista Helsingin kautta Eurooppaan ja Aasiaan.

Lue myös aiempi uutisemme Lapin tilauslennoista talvikaudelle 2014-2015: