Lappeenrannan lentoaseman kauppakirjat allekirjoitettiin

EFLP_terminaaliFinavia, Saimaan lentoasema säätiö sr sekä Lappeenrannan Lentoasema Oy ovat allekirjoittaneet Lappeenrannan lentoasemakiinteistöä ja sen liiketoimintaa koskevat kauppasopimukset tiistaina 29. joulukuuta. Omistusoikeus siirtyy uudelle toimijalle vuodenvaihteessa.

Nyt allekirjoitettujen sopimusten mukaan Finavian omistama Lappeenrannan lentoasemakiinteistö siirtyy Saimaan lentoasema säätiö sr:lle. Lentoaseman liiketoiminta siirtyy Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle 1. tammikuuta 2016.

Allekirjoitustilaisuudessa Lappeenrannan raatihuoneella oli kaupan osapuolten edustajien lisäksi paikalla myös liikenneministeri Anne Berner sekä kutsuvieraita.

Lappeenrannan lentoasemalta ei ole ollut liikennettä muille Finavian ylläpitämille lentoasemille. Lentoaseman alueellistamishanke liittyy liikenne- ja viestintäministeriön lentoliikennestrategian toimeenpanoon.

Liiketoimintakaupassa uudelle yhtiölle siirtyvät Lappeenrannan lentoaseman matkustajapalveluiden järjestäminen, lentoaseman alueen kunnossapito sekä kaupallinen toiminta ja kehittäminen.

EFLP_terminaali_2Finavia Oyj myi lentoasemakiinteistön rakennuksineen maakuntaliiton ja kaupungin perustamalle säätiölle tasearvosta, joka on 819 570 euroa. Lappeenrannan lentoasemaliiketoiminta myytiin säätiön perustamalle osakeyhtiölle kahden euron kauppahintaan.

Finavian luovutettavassa liiketoiminnassa lentoasemalla työskentelevä henkilöstö siirtyy yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Siirtyviä työntekijöitä on 13 henkilöä.

Uuden omistajan liiketoimintasuunnitelma tähtää kustannusrakenteen joustavuuden lisäämiseen, tulovirtojen monipuolistamiseen ja matkustajavirtojen kasvattamiseen. Tehdyn liiketoimintasuunnitelman myötä toiminta voisi onnistuessaan nostaa lentokentän kannattavaksi viiden vuoden tarkastelukaudella.

Lappeenrannan lentokenttä -kauppasopimuksen allekirjoitus Lappeenrannan RaatihuoneellaLappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Kari Korkiakoski ja toimitusjohtaja on Petteri Lehti. Saimaan lentoasema-säätiön toimitusjohtaja on Olli Naukkarinen ja hallituksen puheenjohtajana toimii Anneli Kiljunen.

Lennonvarmistuspalvelun tarjoaminen jää edelleen Finavialle, joka tarjoaa niitä jatkossa kaupallisen palvelusopimuksen pohjalta.

Lappeenrannan lentoaseman lisäksi Finavian lentoasemaverkostosta on poistunut jo Kauhava. Seuraavaksi verkostoa supistetaan todennäköisesti Varkauden ja Malmin lentokenttien osalta.

Lue myös: