LATAM Airlinesin A320neo törmäsi paloautoon kiitotiellä - kaksi palomiestä menehtyi (video)

LATAM_A320neo(Päivittynyt klo 13.01) LATAM Airlinesin Airbus A320neo törmäsi perjantaina 18. marraskuuta 2022 paloautoon kiitotiellä Perun Liman kansainvälisellä lentokentällä. Onnettomuudessa menehtyi kaksi palomiestä. Lentoyhtiön mukaan koneessa olleet ovat kaikki hengissä, mutta osa on loukkaantunut vakavasti.

LATAM Airlinesin lennolla LA2213 ollut Airbus A320neo (CC-BHB) törmäsi Perun Liman Jorge Chavezin lentokentällä lähtökiidon aikana kiitotielle ajaneeseen paloautoon. Matkustajakoneessa oli 102 matkustajaa ja kuuden hengen miehistö. Lento oli lähdössä Limasta Juliacaan.

Lentokoneen oikeanpuoleinen siipi tai moottori osui kiitotiellä 16 eteen tulleeseen paloautoon. Törmäyksen seurauksena Airbusin oikeanpuoleinen laskuteline petti. Todennäköisesti kone on korjauskelvoton ja onnettomuus olisi siten ensimmäinen rungon menetys A320neo-koneilla. Onnettomuus tapahtui perjantaina 18. marraskuuta kello 15.11 paikallista aikaa.

Kaikki koneessa olleet selvisivät turmasta ja heidän terveytensä tarkastetaan tapahtuneen jälkeen. Vahvistettujen tietojen mukaan neljä matkustajaa loukkaantui vakavasti ja 36 sai lievempiä vammoja. 

Onnettomuudessa menehtyi kaksi paloautossa ollutta palomiestä ja yksi palomies loukkaantui. Viimeisten tietojen mukaan loukkaantunut palomies on kriittisessä tilassa. 

Flightradar24-lennonseurantapalvelun mukaan A320neo-koneella olisi ollut lähtökiidon aikana nopeutta kiitotiellä jo yli 120 solmua eli se oli jo ylittänyt 100 solmun nopeuden ollen niin sanolla suuren nopeuden alueelle lentoonlähdön keskeytystä ajatellen.

 

Päivitys kello 13.01: Tarkennettu loukkaantuneiden matkustajien määrää ja loukkaantuneen palomiehen tilaa.