Lennot Zürichistä Kittilään joulukuussa aloittava Edelweiss Air lentää reittiä myös kesäkaudella 2025

Edelweiss_A320_Airport_Zurich_02Sveitsiläinen Edelweiss Air lentää aiemmin julkistettua Zürich-Kittilä -reittiä myös kesällä 2025. Kesäkaudella Kittilästä on siis tarjolla jopa kolme viikkovuoroa suoraan Eurooppaan. Talven aikana Lufthansa-konserniin kuuluva Edelweiss lentää Kittilän lisäksi Rovaniemelle sekä aiempaa pidemmän lentokauden ajan myös Ivaloon ja Kuusamoon. Lentoposti.fi kertoi Edelweissin kasvavasta lentotarjonnasta Suomeen jo toukokuussa 2024.

Edelweiss Air lentää Zürich-Kittilä -reittiä kahdesti viikossa 11. joulukuuta alkaen talvikaudella 2024–2025. Nyt operaattori on vahvistanut, että reittiä lennetään myös kesä-syyskuussa 2025. Kesäkaudella reittiä lennetään kerran viikossa lauantaisin.

Kittilään, kuin myös Edelweiss Airin muihin kohteisiin Lapissa eli Rovaniemelle, Ivaloon ja Kuusamoon lennetään 174-paikkaisella Airbus A320 -lentokoneella.

Edelweiss_A320_Tarmac_02Kesälläkin operoitava reitti on jo toinen ympärivuotinen kansainvälinen lentoyhteys Kittilän lentoasemalle. Lufthansa-konserniin kuuluva Discover Airlines ilmoitti elokuussa ympärivuotisista lennoista Saksan Frankfurtista. Edelweissin lennot siis nostavat Kittilän kansainvälisten kesäreittilentojen määrän kolmeen viikoittaiseen lentoon.

“Lapin ympärivuotisen matkailun kehittäminen on koko Suomen matkailualan yhteinen tavoite, ja tämä avaus on merkittävä saavutus. Säännölliset reittilentoyhteydet, joista neuvottelemme lentoyhtiöiden ja kumppaneidemme kanssa, ovat erittäin tärkeitä alueen kansainväliselle saavutettavuudelle", sanoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Vuonna 1995 perustettu Edelweiss Air on ollut vuodesta 2008 lähtien Swissin omistuksessa, joka puolestaan kuuluu Lufthansa-konserniin. Keväästä 2025 alkaen Edelweiss Air lentää myös Airbus A350 -laajarunkokoneilla Zürichistä Vancouveriin ja Las Vegasiin. Vuoden 2026 aikana yhtiön laivastossa on jo kuusi A350-konetta.

Lufthansa-konserniin kuuluvat lentoyhtiöt ovat julkistaneet ensi talveksi lukuisia uusia reittiavauksia. Lufthansa avaa uuden reitin Frankfurtista Rovaniemelle, Edelweiss Air Zürichistä Rovaniemelle, Austrian Airlines Wienistä Kittilään ja Ivaloon ja Eurowings Hampurista Kittilään ja Rovaniemelle sekä Stuttgartista Rovaniemelle. MH

Lue myös aikaisempi uutisemme Edelweiss Airin lentotarjonnasta Suomen Lappiin: