Lento-onnettomuus EAA Fly In -tapahtumassa Ruotsissa - Safir-pilotti menehtyi

Saab_91C_wikimedia_towpilotSaab Safir SK.50 -kone (SE-KVZ) on syöksynyt maahan EAA:n Fly In -tapahtumassa Söderhamnissa (ESNY) Ruotsissa. Lentäjä menehtyi onnettomuudessa. Metsäiselle alueelle kentän lähellä syöksynyt kone sytytti myös metsäpalon. Meneillään oli tapahtumaan liittyvä Flygfest-lentonäytös (oikealla arkistokuva ruotsalaisesta Saab Safirista).

Onnettomuus tapahtui iltapäivällä kello 14 maissa. Järjestäjät keskeyttivät näytöksen ja peruuttivat myös sunnuntain osuuden. Onnettomuustutkijat ovat matkalla Söderhamniin.

Lentäjä oli ilmoittanut moottoriongelmista heti lentoonlähdön jälkeen. Safir olikin palaamassa kentälle, kun onnettomuus tapahtui.

Paikallisen lentokerhon omistama Saab SB 91C Safir on maalattu Ruotsin ilmavoimien väreihin (sotilaskäytössä se tunnettiin tyyppitunnuksella SK.50). SE-KVZ oli valmistunut 1953.

EAA Fly In on Ruotsin Experimental Aircraft Associationin järjestämä tilaisuus, joka kiertää vuosittain eri kentillä. Nyt se on parhaillaan käynnissä Söderhamin kentällä. Tapahtumaan osallistuu kuutisenkymmentä ilma-alusta. Katsojia oli paikalla noin 500.

Söderhamn sijaitsee Ruotsin itärannikolla Gävlen pohjoispuolella. Se oli aiemmin ilmavoimien Hälsinge Flygflottilj F 15 -laivueen tukikohta.

 

Tapahtuman kotisivu

Kuvia onnettomuuspaikalta: Aftonbladet

Kone rullaamassa ennen lentoonlähtöä: flyFinland