Lentorahtimarkkinoille tuli tilaa - myös Nippon Cargo Airlines keskeytti lennot Eurooppaan

JA18KZ_090419Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut monenlaisia vaikutuksia lentoliikenteen pariin. Yksi niistä on muuttunut tilanne lentorahtimarkkinoilla. Venäläiset AirBridgeCargo Airlines ja Volga-Dnepr Airlines ovat poissa markkinoilta ja nyt myös japanilainen Nippon Cargo Airlines on keskeyttänyt lennot Eurooppaan.

Nippon Cargo Airlines (NCA) keskeytti lennot Euroopan-kohteisiin 4. maaliskuuta alkaen. Syyksi rahtioperaattori kertoi ilmatilarajoitukset, jotka johtuvat Venäjän aiheuttamasta sotatilanteesta Ukrainassa. Normaalisti NCA lentää Eurooppaan lentorahtia ainakin Amsterdamiin ja Milanoon.

NCA pyrkii jatkamaan rahtilentojaan vaihtoehtoisilla reiteillä Venäjän ilmatila kiertäen mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä japanilaisoperaattori on perunut lentonsa Eurooppaan 13. maaliskuuta saakka.

NCA:n väliaikaisen lentojen keskeytymisen seurauksena lentorahtitarjonta vähentyy entisestään. Jo aiemmin kaksi merkittävää venäläistoimijaa AirBridgeCargo Airlines ja Volga-Dnepr Airlines ovat joutuneet pakotteiden takia keskeyttämään toimintansa Euroopassa.

Lentorahtitarjonnan väheneminen vaikuttaa hintoihin ja siitä hyötyy mahdollisesti mm. Finnair. Suomalaisyhtiö on ilmoittanut jatkavansa lentoja Aasian kohteisiin kiertoreiteillä juuri lentorahtikysynnän ansiosta. Finnair lentää pidempää kiertoreittiä mm. Tokion Naritaan, Kiinan Shanghaihin sekä Etelä-Korean Souliin.

Lue myös: