Liikenne- ja viestintäministeriksi ensimmäisen kauden kansanedustaja Anne Berner

anne_berner_vallila_interiorKeskusta kertoi tänään ministeriensä nimet viimeisenä puolueena. Listan yllätysnimi oli ensimmäisen kauden kansanedustaja Anne Berner, josta tulee liikenne- ja viestintäministeri. Hänet tunnetaan yritysjohtajana sekä Uusi lastensairaala -hankkeen vetäjänä. Puolustusministerin nimi kerrottiin jo eilen, tehtävässä aloittaa Perussuomalaisten Jussi Niinistö.

Anne Berneriä pyydettiin eduskuntaehdokkaaksi useaankin puolueseen. Hän valitsi keskustan listan, mutta oli ehdolla sitoutumattomana.

Berner on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on toiminut mm. Vallila Interiorin toimitusjohtajana.

jussi_niinisto_puolustusvaliokuntaIlmailuväki odottaa mielenkiinnolla, miten uusi hallitus ottaa kantaa Malmin lentoaseman kohtaloon. Aihe ei ole toistaiseksi vielä noussut esiin.

Puolustusministeriksi nousi alan aiheisiin profiloitunut filosofian tohtori Jussi Niinistö, joka aiemmin toimi eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Niinistö on toiminut mm. Maanpuolustuskorkeakoulun Suomen sotahistorian dosenttina.

Uutta puolustusministeriä odottaa mm. Ilmavoimien hävittäjähankkeen vieminen eteenpäin. Puolustusmäärärahat ovat hallitusohjelman yksi kohteista, johon ohjataan lisää varoja.