Liikennevirasto varmisti: Lentoaseman juna-asema käyttöön perjantaina

keharata_aviapolis_11Lentoaseman juna-asema avautuu matkustajaliikenteelle perjantaina 10. heinäkuuta, jolloin Kehäradan I- ja P-junat alkavat pysähtyä asemalla. Ensimmäisten kuukausien aikana matkustajia palvelee aseman Tietotien puoleinen sisäänkäynti, jolta matka lentoaseman terminaaleihin käy joko maksuttomalla bussilla tai kävellen.

Keharata_lentoasema_kartta_1Lentoaseman läntinen, Tietotiellä sijaitseva sisäänkäyntipaviljonki on valmistunut ja saanut tarvittavat viranomaisluvat.

Lentoaseman juna-asema avataan liikenteen käyttöön perjantaina 10. heinäkuuta aamuliikenteen alkaessa. Suora sisäänkäynti juna-asemalta terminaaliin avautuu myöhemmin syksyllä.

Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisen asti Tietotien paviljongin ja lentokentän terminaalien välille järjestetään maksuton bussikuljetus. Bussien vuoroväli ja matka-aika terminaaleihin on 5-10 minuuttia ja ne kulkevat junien liikennöintiaikana.

Alueelle on myös tehty opastettu jalankulkureitti Tietotien sisäänkäynnin ja terminaalien välille. Kävelymatka Tietotien sisäänkäynniltä terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Keharata_HSL_karttaHelsingin keskustan ja lentoaseman välillä liikennöivän bussilinjan 615 liikennettä harvennetaan 10.7.2015 alkaen. HSL suosittelee Helsingin keskustan ja lentoaseman väliä matkustavia käyttämään junaa.

Juna on matka-ajaltaan bussia 615 nopeampi ja se myös kulkee bussia 615 useammin. Matkan hinta on sama riippumatta siitä, tekeekö matkan junalla vai bussilla.

Lue myös: