Logistiikka- ja huolinta-alalle halutaan lisää nuoria

Palvelualojen työnantajat PALTA ry ja Elinkeinoelämän nuoriso-ohjelmaa koordinoiva Taloudellinen tiedotustoimisto kannustavat nuoria harkitsemaan logistiikka- ja huolinta-alan opintoja ja töitä. Maaliskuussa työnsä aloitti koulu-yritysyhteistyötä koordinoiva koulu-coach, jonka tehtävänä on tutustuttaa opettajia, opoja ja koululaisia toimialaan.
- Logistiikkapalvelualalla riittää töitä. Tehtävät ovat monipuolisia ja kiinnostavia. Haluamme herätellä nuoria tunnistamaan nämä mahdollisuudet siinä vaiheessa kun uravalinta tulee ajankohtaiseksi, toteaa PALTAn toimialaryhmän vetäjä Petri Laitinen.

- Logistiikkapalveluiden toimivuus on elinehto sekä teollisuuden että kaupanalan yrityksille ja koko Suomen kilpailukyvylle. Vienti vetää vain, jos tavara liikkuu ja tieto kulkee. On tärkeää varmistaa, että myös tulevaisuudessa meillä on riittävästi osaavia alan ammattilaisia.

Koulu-coach tapaa kouluissa opoja, opettajia ja rehtoreita, junailee opettajille yritysvierailuita ja järjestää sekä opetushenkilöstölle että oppilaille TET-jaksoja.

Koulu-coachin työnantaja on Taloudellinen tiedotustoimisto Helsingissä.

- On hyvä, että nuori pääsee mahdollisimman varhain tutustumaan eri aloihin ja kokeilemaan työntekoa. Näin syntyy realistinen kuva työelämästä ja sen vaatimuksista. Meillä on näyttöä siitä, että parhaat lähtökohdat onnistuneeseen koulutus- ja uravalintaan antaa pitkäjänteinen yhteistyö koulun ja työelämän välillä, sanoo Taloudellisen tiedotustoimiston johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen.

Logistiikkapalvelujen toimialoja ovat maa-, meri- ja lentoliikenne sekä huolinta- ja varastointipalvelut. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi huolitsija, ajojärjestelijä, veturinkuljettaja ja lentoemäntä. Ala työllistää Suomessa yli 130 000 henkilöä. Suurimpia palvelutoimijoita Suomessa ovat Itella, VR, Finnair, Schenker ja DHL.