LS: Laskeutumisharjoitus saattaa sulkea Laitilantien kilometrin matkalta maanantai-iltana

cessna172_ohcov_harrikoskinen_flyfinlandEurassa järjestetään sään salliessa maanantai-iltana laskeutumisharjoitus maantielle, kertoo Länsi-Suomi. Sen takia noin kilometri Laitilantietä suljetaan Euran Hake Oy:stä Euran suuntaan. Harjoituksen arvioidaan kestävän noin kello 19.00 - 20.00.

Laskeutumisharjoitus on osa Kauttuan ilmailukerhon etsintä- ja palolentokoulutusta. Länsi-Suomen mukaan se toteutetaan yhdessä Satakunnan Pelastuslaitoksen kanssa. Liikenne maantiellä pysäytetään kerrallaan noin viiden minuutin ajaksi.

Kauttuan ilmailukerho on jäsenenä Suomen Lentopelastusseurassa, joka koordinoi SAR-toimintaa (Search and Rescue) siviili-ilma-aluksilla. Seuran päätehtävänä on kouluttaa ja koordinoida vapaaehtoisia viranomaistoimia tukevaan etsintä- ja palolentotoimintaan. (mm. henkilöetsintä, palovalvonta ja metsäpalonsammuttamiseen liittyvät johtolennot)

Kauttuan Ilmailukerholla on Cessna 172N -yleisilmailukone (otsikkokuvassa) ja Flight Design CTSW -ultrakevyt. Yhdistys toimii Euran lentopaikalta (EFEU). Hallissa on myös yksityisten omistamia pienkoneita.

Länsi-Suomen uutinen