Matka alkoi käytännössä jo noin 13 vuotta sitten, kun he tilasivat Cirrus Vision Jetin (Generation 2) vuonna 2007. Koneyksilön valmistumisen lähestyessä oli aika suorittaa tarvittavat koulutukset ja suorittaa simulaattorilennot. Niiden jälkeen olikin jo aika vastaanottaa uusi Cirrus Vision Jet (generation 2) N16AT lokakuussa 2019. Kyseessä oli Hystereille jo neljännen Cirruksen valmistaman koneen hankinta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana he ovat omistaneet myös Cirrus SR22, SR22 TN ja SR22 Turbo -koneet.
Polttoainekapasiteettia koneessa on 907 kg ja toimintamatkaa konetyypillä on jopa 2200 kilometriä. Laskumatkavaatimus on 496 metriä ja lähtökiitovaatimus 50 jalan esteen yli 973 metriä. Vision Jetin siipienkärkiväli on 11,79 metriä ja pituutta koneella on 9,42 metriä. Maksimi lentoonlähtöpaino on 2727 kg.
Cirrus sai elokuussa 2020 tyyppihyväksynnän myös Garmin Autonomí:lle eli automaattiselle hätälaskeutumisjärjestelmälle Vision Jetiin. Vuoden loppuun mennessä se on tarjolla kaikille asiakkaille. Vuoden 2021 alusta lähtien Autonomí-järjestelmä on tarjolla kaikissa uusissa koneissa. Nykyisin vaihtoehtona on myös pelastusvarjoasennus.
Cirrus on toimittanut asiakkailleen kaikkiaan reilut 200 Vision Jet SF50 -konetta vuodesta 2016 lähtien. Piensuhkukoneen hintalappu on varusteista riippuen noin 2,8 miljonaa Yhdysvaltain dollaria.
Pariskunnalla on kokemusta vastaavasta, sillä heillä on takanaan myös seitsemän kuukauden mittainen maailmanympärimatka Cirrus SR22 -koneella. Tuolloinkin matka alkoi Yhdysvalloista ja päättyi pariskunnan kotikulmille Australiaan.
Koneessa on myös erillinen ruumatila, jonne mahtuu hyvin suuriakin Cirrus Vision Jet -brändättyjä kasseja. Pakollisena varusteena on mukana myös kaksi pelastautumispukua, sillä yksimoottorisella koneella joudutaan lentämään pitkiä matkoja myös merten yllä. Uusi seikkailu käynnistyi marraskuussa 2019 Yhdysvaltain Tennesseen osavaltiosta Knoxvillen Alcoasta sijaitsevasta Cirruksen Vision Centeristä. Suuntana oli Etelä-Amerikka, jossa reitti kulki länsirannikolta päätyen aina mantereen eteläkärkeen maailman eteläisimmälle kansainväliselle lentokentälle Ushuaiahin. Sieltä lennettiin takaisin Yhdysvaltoihin itärannikkoa pitkin.
Helsingissä on mm. tarkoitus tavata ystäviä ja osin kyse on myös liikematkasta. Lisäksi pariskunta osallistuu viikonloppuna Malmin lentokentällä järjestettävään Helsinki Fly In -tapahtumaan. Kyseessä on konetyypin ensimmäinen vierailu Suomeen. Matka jatkuu Eurooppaa pitkin Lähi-itään, Afrikkaan ja Aasiaan sekä edelleen Australiaan. Aikanaan on määrä palata takaisin Yhdysvaltoihinkin. Amirin ja Tamran Vision Jet -koneensa rekisteritunnuksen N16AT kaksi viimeistä kirjainta ovat samat kuin pariskunnan etunimen alkukirjaimet. Hystereiden matkaa maailmanympäri voi seurata myös heidän Vision Jet Travel -bloginsa kautta.
Lentokoneita saapuu Malmille jo perjantaina, jolloin lentopaikalla on myös FHRA:n jäsenten upeita autoja esittelevä Cruising Pre-party -ilta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Varsinainen Helsinki Fly in -yleisötilaisuus järjestetään lauantaina 5. syyskuuta kello 10-18. Tuolloin lentoasemalla esitellään eri harrasteilmailulajeja maassa ja taivaalla. MH
|
|||