Matkailutoimijoiden aktiivisuus vauhditti Lapin lentoasemia - vaihtoliikenne Helsinki-Vantaalta Ivaloon tuplaantui

Ivalo_terminaali_1Finavian toteuttama investointi Ivalon lentoaseman laajentamiseksi on loppusuoralla. Terminaalin uudisosa saadaan matkustajien käyttöön keväällä. Paikallisten matkailutoimijoiden aktiivisuus on tärkeä tekijä lentoliikenteen ja lentoasemien kehittymisessä Suomessa. Helsinki-Vantaalla konetta vaihtaneiden Ivalon-matkaajien määrä kaksinkertaistui edelliseen vuoteen nähden.

Finavian käynnistämä lentoasemalaajennus Ivalossa on edennyt aikataulun mukaisesti. Uusi osa terminaalia on käytössä toukokuussa. Kun lentoaseman sujuvuutta parantava laajennusosa on otettu käyttöön, alkaa nykyisen terminaalirakennuksen kunnostaminen.

"Työt Ivalossa ovat hyvällä mallilla ja terminaalin laajennusosa saadaan käyttöön ennen kesää. Nykyisen terminaalin uudistustyöt alkavat heti perään ja ne saadaan suunnitelmien mukaan valmiiksi marraskuussa juuri ennen seuraavaa talvisesonkia", sanoo Lapin lentoasemien aluejohtaja Martti Oinas Finavia Oyj:stä.

Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina. Finavia myös valmistaa lentoasemaa kasvaviin liikennemääriin.


Finavian investointi tukee paikallista matkailuelinkeinoa

Finavian panostus Lapin matkailuun on Ivalossa yhteensä yli 13 miljoonan euron arvoinen. Investointi pitää sisällään paitsi lentoaseman laajennuksen, myös muun muassa pysäköintialueen parannustöitä sekä viimekesäisen kiitotieremontin.

"Näin isojen investointien käynnistäminen on perusteltua, kun koko ympäröivä alue ja erityisesti paikalliset matkailutoimijat ovat sitoutuneet lentoliikenteen kehittämiseen ja panostavat alueen houkuttelevuuteen. Uskomme Inari-Saariselkä -matkailualueen vetovoimaan", toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Inarin kunta panostaa matkailumarkkinointiin ja lentoliikenteen edistämiseen satojatuhansia euroja vuodessa. Inari-Saariselän alueella luonto ja kulttuuri tarjoavat matkailulle hyvät puitteet, mutta lisäksi kunta on aktiivisesti kehittänyt matkailutuotteiden sisältöä sekä suunnannut markkinointia sopiville kohderyhmille.

"Finavian panostus Ivalon lentoasemaan on meille avaininvestointi, koska saavutettavuudessa lentoliikenne merkitsee täällä pohjoisessa paljon. Ymmärrämme kuitenkin hyvin sen, ettei pelkästä lentoasemasta ole iloa, vaan sinne pitää olla myös lentoja. Lentoliikenteen kysynnän vauhdittamisessa alueella on iso vastuu ja siihen työhön olemme sitoutuneita", sanoo Inarin kunnan elinkeinojohtaja Janne Seurujärvi.


Vaihtoliikenne Helsingin kautta Ivaloon tuplaantui

Finavian viimeisimmät tilastot kertovat, että Helsingin kautta Ivaloon lentäneiden matkustajien määrä nousi merkittävästi marras-joulukuussa 2014. Helsinki-Vantaan lentoasemalla konetta vaihtaneiden Ivalon-matkaajien määrä kaksinkertaistui edelliseen vuoteen nähden.

"Kasvu kertoo siitä, että Inari-Saariselkä houkuttelee nyt kansainvälisiä turisteja. Ei myöskään voida unohtaa sitä, että Ivalon lentoasemalta on aika lyhyt matka Jäämeren rannalle ja Pohjois-Norjaan, joilla on myös suosiota matkakohteina", Sundelin summaa.

Ivalon lisäksi Finavia panostaa määrätietoisesti muihinkin Lapin lentoasemiin. Rovaniemellä uudistetaan terminaali, jonka toimivuus, ilme ja viihtyvyys nousevat uudelle tasolle vuoden 2015 aikana alkavan projektin seurauksena. Vastikään uudistetulla Kittilän lentoasemalla tehdään ensi kesänä lentoaseman liikennealueiden peruskorjaus.