Matkamessut siirtyy tammikuuhun 2022 - ammattilaispäivä virtuaalisesti toukokuussa 2021

Matka20_TAPPohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut siirtyy tammikuuhun 2022 pitkittyvän koronatilanteen ja viranomaisrajoitusten vuoksi. Messuja oli siirretty aiemmin jo kertaalleen tammikuulta 2021 toukokuulle 2021. Matkailuala katsoo silti tulevaan toiveikkaana ja toimialan nopean elpymisen tueksi järjestetään ammattilaisille suunnattu Matka Workshop Day Digital virtuaalitapahtumana 20.5.2021.

Globaali pandemia on kahlehtinut matkailualaa voimakkaasti jo yli vuoden. Entisestään kiristyvien viranomaismääräysten ja matkustusrajoitusten vuoksi Matkamessut on päätetty siirtää toukokuulta 2021 ensi tammikuulle. Tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 19.-23.1.2022. 

Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä toimeksiantajansa Suomen Matkailualan liitto ry SMALin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Matkamessut on Messukeskuksen suurimpia tapahtumia ja kansainvälisesti merkittävä. Viime kerralla tapahtumassa esittäytyi noin tuhat yritystä ja toimijaa liki sadasta maasta.  

“Näin mittavan tapahtuman valmistelujänne on pitkä, joten päätökset on tehtävä hyvissä ajoin. Vaikka koronarokotukset on saatu käyntiin, ei riittävää rokotekattavuutta tänä keväänä todennäköisesti vielä saavuteta. Pandemia rajoittaisi edelleen suuresti yritysten ja kävijöiden valmistautumista tapahtumaan. Siirto mahdollistaa sen, että tapahtuma voidaan toteuttaa täysipainoisesti. On tärkeää varmistaa niin kaupalliset onnistumiset kuin elämyksellisyys ja turvallisuus kaikille mukanaolijoille”, sanoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri.

”Matkailuala näkee Matkamessut porttina koko toimialan uuteen nousuun, ja varmasti myös matkustava yleisö odottaa seuraavaa tapahtumaa kiihkeästi.
On harmiteltavaa mutta silti ymmärrettävää, ettei fyysisiä messuja nykyrajoitusten puitteissa pystytä järjestämään. Toimialan ahdingosta huolimatta näen tulevassa kesässä paljon mahdollisuuksia. Kiinnostus kotimaanmatkailuun kasvanee entisestään, ja uskomme turvallisen matkustamisen myös moniin ulkomaisiin kohteiseen olevan mahdollista”, sanoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.


Matka Workshop Day Digital 20.5.2021

Matkamessujen siirtymisestä huolimatta Messukeskus kumppaneineen järjestää tänä keväänä matkailun ammattilaisille suunnatun kansainvälisen Matka Workshop Day Digital -tapahtuman virtuaalisena. Matka Workshop Day on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan ostotapahtuma, joka törmäyttää potentiaaliset liikekumppanit ennalta sovitun aikataulun mukaisesti.

Torstaina 20. toukokuuta avautuva virtuaalitapahtuma sisältää kaksi osiota: Meet Finland on tarkoitettu yrityksille, joiden kotipaikka on Suomessa ja Global Workshop kansainvälisille yrityksille.

Matkamessujen kanssa samaan aikaan järjestetyt Helsingin Caravan -messut järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2022, ajankohta on 21. – 23.1.2022.

Lue myös: