Matkustajakone törmäsi rakennukseen Nigeriassa

boeing_dana_airDana Airin MD-83-kone on törmännyt useisiin rakennuksiin Nigerian suurimmassa kaupungissa Lagosissa. Kuolonuhrien määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta yli 150 ihmisen pelätään saaneen surmansa. Maahantörmäyksessä koneen polttoaine syttyi tuleen ja useita rakennuksia vaurioitui.

Dana Airin McDonnell Douglas MD-83 -matkustajakone (5N-RAM) oli sunnuntaina lennolla 9J-997 lähestymässä Lagos-Murtala Muhammed International Airport -lentokenttää (LOS). Kone oli noussut ilmaan maan pääkaupunki Abujasta (ABV). Lentäjät ilmoittivat lennonjohdolle menettäneensä tehot molemmista moottoreista.

Kone osui ensin voimalinjaan ja sitten syöksyi tiheästi rakennetulle kaupunkialueelle, jossa se murskasi useita rakennuksia. Pelastus- ja sammutustöitä haittasi kaluston ja veden puute. Myös paikalle tungeksinut tuhansien ihmisten joukko vaikeutti toimintaa, vaikka osa väestä osallistui sammutukseen.

Vuonna 1990 valmistunut, aiemmin Alaskan Airin väreissä lentänyt kone syöksyi maahan noin neljä kilometriä lentokentän ulkopuolella. Mukana seitsemän hengen miehistön ohella oli 147 matkustajaa. Maassa surmansa saaneiden määrästä ei ole vielä tietoa, luku noussee kymmeniin.

Vuonna 2009 perustettu Dana Air keskittyy Nigerian kotimaan liikenteeseen. Sillä on neljä MD-83-konetta. Nigerian ilmailuviranomainen peruutti yhtiön luvat onnettomuuden jälkeen.