Matkustajien saatto- ja noutoliikenne sekä taksijärjestelyt muuttuvat Helsinki-Vantaalla

HEL_taksiasemaFinavia käynnistää Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennejärjestelyiden uudistamisen maaliskuussa 2021. Muutoksen kohteena ovat matkustajien saatto- ja noutoliikenne sekä taksipiha. Käynnistyvän työvaiheen aikana autoliikenne terminaalin T2 edustalle ei ole enää mahdollista. Väliaikainen paikka saatto- ja taksiliikenteelle sijaitsee terminaalin T1 edustalla.

HEL_terminaaliT2_edustaFinavia hyödyntää koronaviruspandemian hiljentämää mahdollisuutta ja käynnistää liikennejärjestelyiden muutostyöt Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin edustalla jo 2. maaliskuuta 2021. 

Vuoden 2019 mukaisella liikenteen väliaikaisjärjestelyllä oli määrä jatkaa pidempään, koska alunperin Finavia oli aikatauluttanut nyt käynnistyvät työt vuoden 2022 puolelle.

HEL_terminaaliT2_edusta_luonnosTyöt toteutetaan siis maaliskuun ja joulukuun 2021 välisenä aikana niin niistä ei aiheudu enää myöhempää haittaa. Aikataulun muuttaminen mahdollistaa myös lopullisten liikennejärjestelyiden sekä uuden huoltopihan käyttöönoton vuoden 2021 aikana.

Lentoaseman uusi terminaalilaajennus otetaan ensimmäisen vaiheen osalta käyttöön joulukuussa 2021, jolloin myös liikennejärjestelyt ovat nyt tehtävän työn myötä tuolloin valmiita.

Havainnekuvassa keskiterminaali_alue_1näkyvästä hotelli- ja kongressikeskuksesta ei ole vielä tehty toteuttamispäätöksiä. Kuvan vasemmassa alareunassa näkyy pysäköintitalo P3.

Tuolloin saattoliikenne pääsee terminaalin edustalle ja taksiasema sijaitsee terminaalin itäpäädyssä ja bussiasema siirtyy terminaalin länsipuolelle.

HEL_taksiasema_luonnos_1Työmaa vaikuttaa matkustajapolkuihin, kun autoliikenne ei enää pääse terminaalin T2 edustalle. Uusi saatto- ja noutoalue sekä taksialue ovat remontin ajan nykyisen terminaalin T1 edustalla.

Kävelymatkat siis kasvavat väliaikaisesti, mutta matkustajamäärät ovat kuitenkin toistaiseksi alhaisella tasolla. Kävellen kuljettavaa matkaa terminaali T2:een,  terminaaliin T1 on noin 300 metriä. Kulkutie löytyy terminaalista T1, josta on  sisätiloissa yhdyskäytävä terminaaliin T2.

Noutajia ja saattajia Finavia pyytää odottamaan terminaalissa T1. Matkustajia noutamaan tulevan kannattaa pysäköidä autonsa pysäköintitalo P3:een.

Finavia muistuttaa, että uudet järjestelyt eivät vaikuta bussiliikenteen ja invataksien käyttäjiin eikä myöskään kehärataa käyttäviiin matkustajiin. MH

HEL_taksiasema_luonnos_2keskiterminaali_bussit

 

 

 

 

 

 

HEL_kartta_2021_2