Matkustamonhenkilökuntaa edustava SLSY sai yllättäen uuden puheenjohtajan

SLSYSuomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen valtuusto valitsi ylimääräisessä kokouksessaan yhdistykselle uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen. Uutena puheenjohtaja aloittaa Juha Kuurne. Aiemmin liittoa veti tammikuussa 2015 jatkokaudelle äänestetty Thelma Åkers.

SLSY:n uusi puheenjohtaja Juha Kuurne työskentelee Finnairilla. Yhdistyksen uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anni Väyrynen Finnair'lta. Hallituksen jäseninä toimivat Caramia Nystedt Blue1:lta, Johanna Juntunen, Petri Kokko ja Jyrki Ojala Finnairilta sekä Juha Tuokko Norralta.

Kesken kauden sivuun joutui yhdistystä vuodesta 2009 saakka luotsannut Thelma Åkers, sekä hänen hallituksensa. Vielä tammikuussa 2015 jatkokauden alkaessa SLSY odotti rauhallisempia aikoja.

Tapahtumissa on mitä ilmeisimmin kyse Åkersin hallituksen ja nykyisen valtuuston erimielisyydestä SLSY:n täysjäsenyydestä AKT:ssa. Erotettu puheenjohtaja ja hallitus halusivat lopettaa neuvottelut täysjäsenyydestä. Päätös oli valtuuston linjan vastainen.

"Valtuusto totesi kokouksessaan 9. heinäkuuta, että hallitus ja sen puheenjohtaja eivät enää nauti valtuuston luottamusta yhtä lukuunottamatta. Tästä syystä se erotti Thelma Åkersin johtaman hallituksen. Sen jälkeen valtuusto valitsi SLSY:lle uuden hallituksen ja puheenjohtajan", kertoo SLSY:n tuore puheenjohtaja Juha Kuurne Lentoposti.fi:lle

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry on matkustamohenkilökunnan etujärjestö. Sen jäsenet työskentelevät muun muassa Airfix Aviationilla, AirProlla, Air Ålandilla, Blue1:lla, Finnairilla, Flybellä, Jetflitellä ja Norwegianilla.

Lue myös: