Merivoimien Kaisla 20 - meripuolustusharjoituksessa mukana laajasti myös ilma-aluksia

merivoimat_hw_vuosipva_0716_1Merivoimien syksyn pääsotaharjoitus Meripuolustusharjoitus Kaisla 20 järjestetään 26.11.-4.12. Itäisellä Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen rannikkoalueilla. Harjoitukseen osallistuu lennokkeja, helikoptereita sekä Ilmavoimien lentokoneita. 

Kaisla 20 - harjoitukseen osallistuu henkilöstöä kaikista Merivoimien joukko-osastoista ja useita alusyksiköitä kuten taistelualukset, tukialukset ja komentoveneet Merivoimista sekä Rajavartiolaitoksesta.

Mukana on lisäksi helikopteriyksiköitä ja lennokeita Maavoimista sekä monipuolisesti Ilmavoimien kalustoa. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 2000 henkilöä.

merivoimat_hw_vuosipva_0716_2Laivastojoukot toteuttavat harjoituksessa omia operatiivisia tehtäviään, kuten ohjustulenkäyttöä, merimiinoittamista, miinanetsintää ja meriliikenteen suojaamista. Rannikkojoukot harjoittelevat taistelua, ml. maihinnousun torjuntaa rannikon olosuhteissa.

Harjoituksen toiminta keskittyy rannikkojoukkojen osalta Upinniemi-Kotka-Hamina -akselille sekä laivastojoukkojen osalta Saaristomerelle ja Suomenlahdelle. Harjoituksen johtajana toimii kommodori Janne Muurinen.

  "Harjoitus kehittää Merivoimien valmiutta ja kykyä toimeenpanna merioperaatioita  Kyseessä on joulukuussa kotiutuvien varusmiesten koulutuksen huipentuma. Vuodenajalle tyypilliset rannikon haastavat keli- ja valaistusolosuhteet tulevat testaamaan harjoitusjoukkoja erityisellä tavalla", sanoo harjoituksen johtaja kommodori Janne Muurinen.