MTV: Finnairin New Yorkiin matkalla olleeseen rahtilentoon kohdistui pommiuhka

FC_A350_COOL_1Finnairin Helsinki-New York -reittiä lentäneeseen Airbus A350 -koneeseen on kohdistunut pommiuhka. Asiaa tutkii keskusrikospoliisi. Tapauksesta kertoi MTV uutiset.

 

Finnairin New Yorkiin matkalla olleeseen rahtilentoon on kohdistunut pommiuhka. MTV uutisten mukaan pommiuhka kohdistui jo ilmassa olevaan lentoon, jonka seurauksena Finnairille oli käynnistetty tarvittavat turvallisuusmenettelyt. MTV uutiset eikä Finnair kerro minkä päivän lentoa kyseinen uhka on koskenut.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvistin MTV uutisille antaman lausunnon mukaan Finnairin lentoja ei yleensä uhkailla.

Pommiuhkausta tutkii keskusrikospoliisi.

Finnair ei koronaviruspandemian aikana ole lentänyt lainkaan matkustajalentoja Yhdysvaltoihin. Niiden sijaan yhtiö lentää kuitenkin rahtilentoja Helsingin ja New Yorkin välillä.

Finnairin New Yorkin lentoon on kohdistunut pommiuhka ainakin vuonna 2012. Tuolloin pelastusajoneuvot ja poliisit ympäröivät Finnairin A330 -koneen laskeutumisen jälkeen. Tarkastuksen jälkeen turvalliseksi varmistettu kone sai rullata portilleen ja matkustajat pääsivät poistumaan. Kyseessä oli aiheeton uhkaus.

Vuonna 2016 Finnairin Airbus A319 tyhjennettiin Düsseldorfissa pommiuhan seurauksena. Mitään poikkeavaa ei löytynyt.

MTV: Finnairin rahtilentoon kohdistui pommiuhkaus: Keskusrikospoliisi tutkii

Lue myös: