Myös kotimainen Trafi seuraa Islannin Bardarbunga-tulivuoren tilannetta

trafi_logoIslannissa Bardarbunga-tulivuori on osoittanut aktivoitumisen merkkejä. Purkauksella ja siitä mahdollisesti seuraavalla tuhkapilvellä olisi mahdollisesti vaikutuksia myös Suomen lentoliikenteeseen.  Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi seuraa tilannetta ja tiedottaa asiasta tarvittaessa.

Vuoden 2010 tuhkakriisin, joka käytännössä pysäytti koko Euroopan lentoliikenteen, jälkeen lentoyhtiöiden riskinarviointimenettely on kehittynyt eikä Suomen, kuten ei muidenkaan valtioiden, ilmatilaa todennäköisesti enää suljeta mahdollisen tuhkapilven takia.

Ennustekarttojen pohjalta määritellään tarvittaessa vaara-alueita, joilla tuhkapitoisuus on niin suuri, että lentoyhtiöiden tulee ottaa se huomioon lentoreittejä suunniteltaessa. Lentoyhtiöt tekevät omalta osaltaan turvallisuusarvion, jonka perusteella päätökset lentoreiteistä tehdään.

Trafi käsittelee suomalaisten lentoyhtiöiden turvallisuusarviot ja lentotoiminnan ohjeistukset. Tuhkapilvi ei vaaranna lentoturvallisuutta, kun riskit tunnetaan ja arvioidaan jo etukäteen ja toimintaa ohjataan tilanteen mukaisesti.

Lue myös aiempi uutisemme tulivuoren aktivoitumisesta: