Norse Atlantic Airways sai operaattoriluvat Ison-Britannian ilmailuviranomaiselta

Norse_ohilentoIson-Britannian siviili-ilmailuviranomainen on myöntänyt lentotoiminta- ja operaattoriluvat Norse Atlantic Airwaysille. Jatkossa Norse Atlantic Airways voi laajentaa operaatioitaan entistä joustavammin kysynnän mukaisesti.

Norse Atlantic Airwaysillä on nyt kaksi AOC:tä (Air Operators Certificate), joista ensimmäisen se sai Norjan ilmailuviranomaiselta. AOC on kansallisen ilmailuviranomaisen myöntämä lupa, jonka turvin voidaan suorittaa kaupallista ilmakuljetusta.

Syyskuun lopulla saatu lupa mahdollistaa transatlanttisen liikenteen käynnistämisen myös Lontoosta. Norse Atlantic Airways käyttää lennoillaan Isosta-Britanniasta miehistöjä, jotka toimivat Englannista ja Yhdysvalloista.

Norse Atlantic Airwaysin laivastossa on 15 Boeing 787 Dreamlineria, joista neljä on vuokrattu edelleen toiselle operaattorille. Kaikki koneen on vuorattu lentotuntiperusteisesti eli ns. Power by Hour -sopimuksella.

Norsen ensilento nousi ilmaan Oslosta New Yorkiin 14. kesäkuuta 2022. Nykyisin halpalentoyhtiö lentää New Yorkiin, Los Angelesiin, Fort Lauderdaleen, Orlandoon, Osloon, Lontooseen, Berliiniin ja Pariisiin. Norsen matkustajakäyttöaste laski 69 prosenttiin elokuussa 2022, kun yhtiö avasi uusia reittejä. Tätä ennen matkustajakäyttöaste oli 75 prosentin tasolla.

"Talvikausi on toimialalle historiallisesti haastava ja tänä vuonna uhkana on myös korkeat polttoaineen hinnat sekä kasvava inflaatio ja kysynnän epävarmuus markkinoilla. Norse Atlantic Airways jatkaa verkostonsa arvioimista talvikaudelle 2022 kysynnän ja tuottojen perusteella", sanoi yhtiön toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.