Norwegian avaa uusia liikenteen solmukohtia ja valmistautuu Aasian matkustajavirtoihin

photo(1)Norwegian laajentaa jälleen ja perustaa keväällä 2013 uudet liikenteen solmukohdat Lontooseen ja Alicanteen. Englannin solmukohdan sijainnin ansiosta yhtiö voi kilpailla aasialaisten ja eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa kaukoliikenteen matkustajavirroista. Yhtiö operoi Lontoosta Välimerelle ja Skandinaviaan.

Liikenteensolmukohta perustetaan Lontoon Gatwickiin, jossa Norwegian on jo vahva toimija. Yli sadalla viikottaisella lähdöllä Gatwick on yhtiön tärkein kohde Pohjolan ulkopuolella. Norwegianin mukaan Lontoosta maailmalle on tarjolla miljoonien matkustajien potentiaali.

Norwegian sijoittaa Gatwickiin aluksi kolme Boeing 737-800 -konetta ja myöhemmin vuoden 2013 aikana vielä neljännen koneen. Liikenne alkaa huhtikuun alussa ja lentomiehistöt rekrytöidään paikallisesti.

Norwegianin operoinnin laajentaminen Alicanteen tukee yhtiön Espanjan strategiaa ja olemassa olevia solmukohtia Las Palmasissa ja Malagassa.

Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjosin mukaan kyseessä on sijoitus tulevaisuuteen, sillä lyhyen ja pitkän matkan liikenteessä kasvu tulee Pohjolan ulkopuolelta. Yhtiö varautuu kasvaviin matkustajavirtoihin Aasiasta Eurooppaan ja aikoo ottaa niistä oman osansa.

Norwegian on luvannut puolittaa kaukomatkailun hinnat ja yhtiö vastaanottaa ensimmäisen Boeing 787 Dreamlinerin huhtikuussa 2013. Kaukoliikenneoperaatiot aloitetaan kesällä 2013 Oslosta ja Tukholmasta Bangkokiin sekä New Yorkiin.

Norwegian on ostanut Boeingilta kolme 787-8 Dreamlineria ja sopinut viiden koneen vuokrauksesta ILFC:n (International Lease Finance Corporation) kanssa. Koneista kolme toimitetaan vuoden 2013 aikana, neljä vuonna 2014 ja yksi alkuvuodesta 2015.

Tällä hetkellä Norwegianilla on solmukohtia Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Espanjassa. Bangkokiin on rakenteilla Norwegianin tytäryhtiön solmukohta pitkän matkan lentoja varten.