Norwegian kuljetti jo lähes 26 miljoonaa matkustajaa

NOR_787_TONorwegian on tehnyt uuden matkustajaennätyksen vuonna 2015, kun yhtiö kuljetti lähes 26 miljoonalla matkustajaa ja käyttöaste oli 86 prosenttia. Kasvuun vaikuttivat merkittävästä yhtiön kaukoreitit.

Viime vuonna Norwegianille tyypillistä oli hyvä matkustajamäärän kasvu. Yhtiö vastaanotti myös useita uusia lentokoneita ja piti käyttöasteen korkealla. Kaikkiaan 25,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla vuoden 2015 aikana. Määrä on kaksi miljoonaa matkustajaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuonna 2015 Norwegianin laivasto kasvoi 11 uudella lentokoneella ja yhtiö lanseerasi useita uusia erityisesti mannertenvälisiä reittejä. Reittejä avattiin myös uusille markkinoille kuten Karibialle ja Espanjan sisäisiä reittejä. Koko vuoden 2015 käyttöaste oli 86 prosenttia, nousua 81 prosentista vuonna 2014.

Norwegian vastaanotti vuonna 2015 useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia asiakkailta, muun muassa SkyTrax Awardsin Maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö -tunnustuksen. Norwegian nimettiin myös ympäristöystävällisimmäksi Atlantin yli lentäväksi lentoyhtiöksi.

Myös vuoden viimeisen kuukauden aikana matkustajamäärä oli kasvusssa. Joulukuussa 1 787 607 matkustajaa lensi Norwegianilla, joka tarkoitti 9 prosenttin kasvua verrattuna samaan vuotta aiempaan.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 12 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 15 prosenttia joulukuussa. Käyttöaste oli 83,3 prosenttia, kasvua 2 prosenttiyksikköä.

"Olemme suunnattoman tyytyväisiä siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee meidät, erityisesti uusilla alueilla maailmassa, jonne olemme panostaneet viimevuosina. On myös ilahduttavaa, että täytämme koneemme aiempaa paremmin jopa sellaisena vuonna, jolloin olemme avanneet useita uusia reittejä. Kaukolentotoimintamme on vakiintunut ja se vaikutti merkittävästi myönteiseen kehitykseen vuonna 2015. Se enteilee hyvää tästä eteenpäin, koska globaali kilpailukykymme kasvaa ja se positioi meidät tulevaan kasvuun Lontoon Gatwickissä", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Joulukuussa matkustushalukkuus on ollut suurta niin Pohjoismaissa kuin muualla Euroopassa. Uudet reittimme Lontoon ja Karibian välillä samoin kuin Skandinavian ja Karibian välillä on otettu vastaan hyvin. Tämä koskee myös uusia reittejämme Bostonista, New Yorkista ja Baltimoresta/Washingtonista Ranskan Karibian saarille Martiniqueen ja Guadeloupelle", jatkaa Kjos.

Kaikkiaan Norwegian lensi joulukuussa 99,4 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 76,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.