Norwegian laajentaa Argentiinaan - uusi tytäryhtiö odottaa lentotoimintalupaa

NorwegianNorwegianin hallitus on 9. toukokuuta hyväksynyt konsernin argentiinalaisen tytäryhtiön suunnitelman tukikohtien perustamisesta, uusien työntekijöiden palkkaamisesta ja reittiverkostosta Argentiinassa. Toiminnan aloittaminen on enää kiinni Argentiinan viranomaisten hyväksynnästä.

"Argentiinan markkinat ovat mielenkiintoiset ja niillä on paljon potentiaalia. Ne sopivat hyvin Norwegianin globaaliin strategiaan ja tarjontaan, jossa yhdistyvät edulliset hinnat niin maan sisäisillä kuin kansainvälisillä lennoilla", sanoo Norwegian Air Argentinan toimitusjohtaja Ole Christian Melhus.

"Odotan innolla, että voimme jatkaa työtämme uusien tukikohtien perustamiseksi, monien uusien kollegojen palkkaamiseksi ja ennen kaikkea edullisten lentolippujen tarjoamiseksi argentiinalaisille sekä maan sisäisillä että ulkomaan lennoilla", jatkaa Melhus

Norwegian perusti Norwegian Air Argentina -tytäryhtiön Argentiinaan tammikuussa 2017 ja yhtiö on hakenut AOC-lentotoimintalupaa Argentiinassa. Hakemus on nyt maan viranomaisten käsiteltävänä.

Hakemuksessa Norwegian on esittänyt suunnitelman merkittävistä toiminnoista sekä Argentiinan sisäisillä että ulkomaan lennoilla. Norwegianin hallituksen tämänpäiväisen päätöksen jälkeen yhtiö aloittaa hallintohenkilöstön palkkaamisen Argentiinassa. Miehistön rekrytoinnit käynnistyvät kesän lopussa.

Jos Argentiinan viranomaiset hyväksyvät Norwegianin hakemuksen, ensimmäiset uudet reitit julkistetaan ja ne tulevat myyntiin vuoden 2017 lopussa.