Norwegianilta vahva tulosparannus - käyttöaste ennätykselliset 91%

Norwegian_Dreamliner_1Norwegianin vuoden 2015 kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen veroja (EBT) oli 1,1 miljardia Norjan kruunua. Tulosparannus on merkittävä verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Norwegianin kaukolento-operaatiot ja kansainväliset reitit vaikuttivat tulokseen positiivisesti. Käyttöaste oli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin, ennätykselliset 91 prosenttia.

Tulos ennen veroja nousi 1,1 miljardiin Norjan kruunuun. Nousu oli merkittävä vuoden 2014 saman vuosineljänneksen 505 miljoonasta Norjan kruunusta. Käyttöaste oli kolmannella vuosineljänneksellä 91 prosenttia, kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin samana ajankohtana viime vuonna. Kaikkiaan 7,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla kolmannella vuosineljänneksellä, kasvua 9 prosenttia.

 Kaukolentojen osalta matkustajamäärä kasvoi 15 prosenttia verrattuna viime vuoden kolmanteen vuosineljännekseen. Voimakkainta Norwegianin kasvu oli matkustajamäärällä mitattuna Lontoon Gatwickissä, jossa yhtiö operoi sekä lyhyen matkan reittejä sekä kaukolentoja. Liikenne Espanjan liikenteen solmukohdissa kasvoi myös voimakkaasti. Pohjoismaissa matkustajamäärä säilyi vakaana, mutta markkinaosuuksissa oli pientä kasvua.

"Kaukolentomme ja kansainväliset reittimme nousivat entistä tärkeämpään asemaan, minkä kolmannen vuosineljänneksen luvut vahvistavat. Tällä alueella näemme myös eniten tulevaisuuden kasvupotentiaalia, mikä antaa yhtiölle isommat lihakset kovassa kilpailussa globaaleilla markkinoilla. Näemme myös, että toimintamme Euroopassa kasvaa samalla, kun Pohjoismaissa tilanne säilyy vakaana", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Pohjoismainen ja eurooppalainen reittiverkosto on tärkeä kaukolentostrategiamme kannalta, koska matkustajistamme yhä useampi käyttää Norwegianin jatkoyhteyksiä. Kolmannelle vuosineljännekselle tyypillistä olivat myös tärkeät merkkipaalut, kuten Espanjan sisäisten lentojen lanseeraus sekä talvireitit Yhdysvaltojen ja Karibian välillä".

Norwegian vastaanotti kolmannella vuosineljänneksellä uusia kansainvälisiä asiakastunnustuksia, muun muassa kaksi Passenger Choice Awards -tunnustusta Yhdysvalloissa. Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiö vastaanotti viisi uutta lentokonetta, tilasi kaksi uutta Dreamlineria ja teki leasing-sopimuksen 12 Airbus A320neo -koneesta, joiden toimitukset alkavat vuonna 2016. Koneet omistaa Norwegianin kokonaan omistama tytäryhtiö Arctic Aviation Assets Limited, jonka kanssa tehdään leasing-sopimus 12 vuoden ajanjaksolle.