Norwegianin ensimmäinen Dreamliner saapui Osloon

DY_787_Landing_OSL3Norwegianin ensimmäinen Boeing 787 Dreamliner on laskeutunut sunnuntaiaamuna Osloon Gardemoenin lentokentälle. Uusi konetyyppi aloittaa Euroopan lennoilla heinäkuun aikana. Tulo viivästyi, koska 787 oli alkuvuoden aikana lentokiellossa konetyypin akkuongelmien takia.

"Fantastista, olemme vastaanottaneet ensimmäisen Dreamlinerimme ja se pääsee vihdoin tositoimiin", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Irlantiin rekisteröidyn EI-LNA Boeing 787 Dreamlinerin pyrstöön on maalattu norjalaisen olympiasankarin Sonja Henien kuva.

Norwegian Long Haul -yhtiön lentotoiminnanjohtaja Torstein Hoås sekä Norwegianin uusi 787-kapteeni Fredrick Lambeck lensivät koneen Seattlesta Osloon. Ensilento oli pituudeltaan 8 tuntia ja 20 minuuttia.

Oslossa kone vastaanotettiin perinteisellä paloautojen vesisuihkulla.

DY_787_Water_OSLNorwegianin Dreamliner aloittaa operaatiot valikoiduilla reiteillä Euroopassa ennen siirtymistään kaukoliikenteeseen New Yorkin ja Bangkokin reiteille.

Ensimmäiset Euroopan lennot koneella lähtevät näillä näkymin 4. heinäkuuta ja viimeinen 4. elokuuta. Kohteita ovat Oslosta lähtevät reitit Lontooseen, Alicanteen, Malagaan, Nizxzaan ja Barceloonaan.