NyxAir käynnisti lennot Maarianhaminasta Tukholmaan sekä Maarianhaminasta Turkuun

ES-NSB_210322Lentoliikenneyhteydet Maarianhaminasta Tukholman Arlandaan palautuivat 28. maaliskuuta 2022, kun virolainen NyxAir aloitti lennot reitillä. Samalla palautui myös reittiyhteys Maarianhaminasta Turkuun, joka on jo kolmas NyxAirin kotimaanreitti Suomessa.

NyxAir lentää arkisin päivittäin Maarianhaminasta kaksi lentoa Tukholman Arlandaan ja yhden lennon Turkuun. Reittiä lennetään seuraavasti: Maarianhamina-Tukholma-Maarianhamina-Turku-Maarianhamina-Tukholma-Maarianhamina. Sunnuntaisin Tukholmaan ja Turkuun on tarjolla vain yhdet edestakaiset lennot. Aikataulut ovat vastaavat kuin mitä aiempi operaattori AirLeap käytti lennoillaan.

Virolaisyhtiö käyttää reitillä 34-paikkaista Saab 340 -potkuriturbiinikonetta.

Maakuntahallitus on sopinut lennoista NyxAirin kanssa noin seitsemän kuukauden ajaksi, jolloin sopimus voitiin solmia EU-sääntöjen puitteissa ilman uutta kilpailutusta. Aiempi operaattori AirLeap ajautui kesken sopimuskauden selvitystilaan. Sopimusta voitiin jatkaa suoralla sopimuksella ilman kilpailutusta, koska aiempi yhtiö ei enää jatka lentoja ja liikenne täytyy turvata. Kyseisen sopimuskauden jälkeisille lennoille on järjestettävä uusi kilpailutus.

NyxAir lentää Suomessa jo myös valtion tukemilla reiteillä Helsingin ja Jyväskylän välillä sekä kolmioreitillä Helsinki-Kemi-Kokkola. Virolaisyhtiöllä on lisäksi voimassa oleva interline-sopimus Air Francen ja KLM:n kanssa.

Maakuntahallitus työskentelee lisäksi myös Maarianhaminan ja Helsingin välisen lentoyhteyden parantamiseksi. Reittiä lentää tällä hetkellä Finnairin osaomistusyhtiö Norra.

Lue myös: