Omanin ilmavoimat vastaanotti ensimmäisen Eurofighter Typhoonin ja BAE Hawkin

RS59465_DP091321Omanin ilmavoimat RAFO (Royal Air Force of Oman) vastaanotti ensimmäisen Eurofighter Typhoon -hävittäjän ja Hawk Advanced Jet Trainer -suihkuharjoituskoneen BAE Systemsiltä Yhdistyneiden kuningaskuntien Wartonissa.

Koneiden toimitusta oli seuraamassa 100 kutsuvierasta. Paikalla olivat mm. Omanin puolustusministeri ja ilmavoimien komentaja Sayyid Badr bin Saud al Busaidi sekä marsalkka Mattar bin Ali bin Mattar Al Obaidani. Seremoniaan kuului myös Omanin kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -koneen ohilento.

 ”Meillä on ilo ja kunnia juhlia ensimmäisten Eurofighter Typhoon ja Hawk -koneiden valmistumista Omanin puolustusministerin ja komentajan sekä Omanin kuninkaallisten ilmavoimien edustajan läsnä ollessa. BAE Systems ja Oman ovat tehneet yhteistyötä yli puoli vuosisataa. Tämän seremonia symboloi erityisen suhteemme vahvistumista”, sanoi BAE Systemsin sotilasilmailuliiketoiminnan johtaja Chris Boardman.

 ”Me uskomme, että Eurofighter Typhoon ja Hawk tuovat Omanille kunniakkaan lisän sotilaalliseen kalustoon. Odotamme innolla tiiviin yhteistyömme jatkumista Omanin puolustusministeriön kanssa, kun ensimmäisten koneiden toimitukset alkavat", jatkoi Boardman.

Omanin sulttaanikunta tilasi 12 Eurofighter Typhoonia ja kahdeksan Hawkia joulukuussa 2012. Ensimmäisten koneiden toimitukset alkavat myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös: