OTKES käynnistää tutkinnan Cessna-vesikoneen epäonnistuneesta startista (videolinkki)

Otkes_1Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt käynnistää tutkinnan Kuopiossa 4. heinäkuuta Cessna 185C -tyyppiselle lentokoneelle (rekisteritunnus OH-EHD) keskeytetyn lentoonlähdön yhteydessä tapahtuneesta onnettomuudesta. Lentokone vaurioitui huomattavasti oikeanpuoleisen siiven osuttua veteen.

Lentokoneessa oli viime lauantaina ohjaajan lisäksi mukana neljä matkustajaa yleisölennätyksellä. Savon Sanomien julkaisemassa videossa (linkki alla) näkyy, miten lähtokiidossa ollut kone kallistuu ja oikea siipi haukkaa veteen mutta kone kuitenkin oikenee.

Lentoonlähtö keskeytyy, tehot vedetään pois ja vauhdin lähes kokonaan hidastuttua Cessnan oikea siipi uudelleen ja lopuksi nokka käyvät vedessä pärskeiden keskellä. Kone kuitenkin pysyi pinnalla. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.

Tutkintaryhmän johtajaksi OTKES on nimennyt lennonjohtaja (eläk.) Timo Heikkilän ja jäseniksi KTT Hannu Hännisen ja KTT, PsM Petri Koistisen. Tutkinnan johtaja on ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Video ja lentäjän lausunto tapahtumista: Savon Sanomat