Patria aloitti ensimmäisten Air Astanan lentäjien kouluttamisen Pirkkalassa

PIR_PAT_DA42_ohjaamo(päivittynyt 19.50) Patria Pilot Training on aloittanut kuuden ensimmäisen Air Astanan lentäjäoppilaan koulutukseen. Air Astana valitsi Patrian kouluttamaan sille lentäjiä vuoden 2022 loppuun saakka. Kyseessä on Patrian toinen MPL (Multi Crew Pilot Licence) -koulutusasiakkuus.

”Olemme erittäin tyytyväisiä nyt, kun ensimmäiset Air Astanan oppilaat ovat aloittaneet koulutuksensa Suomessa. Meillä on kokemusta kazakstanilaisten kadettien kouluttamisesta ja olemme varmoja, että he menestyvät opinnoissaan ja urallaan myöhemmin Air Astanalla”, toteaa Patrian lentäjäkoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

Pirkkala_koulk_2017_hallit_ulkoaPatria on solminut sopimuksen kazakstanilaisen Air Astanan kanssa lentoyhtiön uusien lentäjien kouluttamiseksi joulukuussa 2018.

Koulutusmäärät riippuvat Air Astanan tarpeista mutta vuosittain Patria odottaa kouluttavansa toistakymmentä lentäjää kazakstanilaisyhtiölle. Kursseja tulisi siten olemaan ainakin muutama.

Kaikkiaan noin 18 kuukautta kestävä koulutus annetaan Patrian tiloissa  Tampere-Pirkkalan lentosemalla.

Toisen Air Astanalle suunnatun kurssin odotetaan alkavan vielä vuoden 2019.

Patria kouluttaa lentäjäoppilaita perinteisen integroidun ATP-kurssin lisäksi MPL- (Multi Crew Pilot Licence) koulutuksella, joka tähtää Airbus A320 -koneen tyyppikelpuutukseen. Ensimmäiset MPL-oppilaat Patria koulutti Finnairille ja he valmistuivat kesällä 2018.

"Ensimmäinen kurssi alkaa ATP-kurssina, mutta tarkoitus on saada Kazakstanin ilmailuviranomaiselta hyväksyntä MPL -ohjelmalle. Tämän jälkeen edetään A320 MPL:: n mukaan", kertoo Patrian myyntijohtaja Mikko Paronen Lentoposti.fi:lle.

PIR_PAT_A320sim_1 ”Vuosina 2017 ja 2018 Air Astana palkkasi 15 Kazakstanin Ilmailuakatemian kadettia, jotka olivat kouluttautuneet Patrialla. Tästä vuodesta eteenpäin Patria toimii meidän lentokoulutuksemme tuottajana. Yhdessä Patrian kanssa viemme käytäntöön Air Astanan ensimmäisen A320 MPL -koulutusohjelman”, sanoo Air Astanan koulutuksesta vastaava johtaja Filippos Siakkas.

Air Astanan ns. entry level -konetyyppi on juuri Airbus A320, jonka mukaista MPL-koulutusta Patria tarjoaa. Toinen aloitusvakanssin kone kazakstanilaisyhtiössä on Embraer E190.

AirAstana_tailAir Astana operoi yhteensä 64 koti- ja ulkomaan reittilentoa Almatyn ja Astanan kansainvälisiltä lentokentiltä. Yhtiön laivastossa on Boeing 767, Boeing 757, Airbus A320/321 CEO&NEO ja Embraer 190 -lentokoneita. Kaikkiaan koneita on 36 ja työntekijöitä 4700.

Air Astana on laajentamassa toimintaansa halpalentoyhtiöpuolelle uudella Fly Arystan -yhtiöllä.

Päivitys 12.2. Kello 1950: lisätty tieto toisesta kurssista sekä myyntijohtaja Parosen kommentti.

Lue myös: