Patria ostaa alankomaalaisen ilmailukomponenttien ja -osien erikoisosaajavalmistaja NEDAEROn

Patria_logoPatria on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa 100 prosenttia NEDAERO-yhtiön osakkeista. Yritys on Alankomaissa toimiva johtava ilmailukomponenttien ja -osien erikoisosaaja. NEDAEROlla on myös useiden vuosikymmenten kokemus tuotannosta huolto-, korjaus- ja ylläpitotehtävistä sekä siviili- että sotilaisilmailuteollisuudessa. 

Yritysosto tukee Patrian kasvustrategiaa, joka painottuu kansainväliseen huolto- ja elinkaaritukiliiketoimintaan erityisesti Euroopassa. NEDAEROn toiminnot sijaitsevat Zevenaarissa ja Alphen aan den Rijnissä, ja siellä työskentelee noin 35 henkilöä. Se siirtyy Patrian omistukseen 1.4.2022. Yhtiön uusi nimi on Patria Netherlands, mikä sitoo sen osaksi Patria-konsernia.

"NEDAEROn liittäminen Patriaan on mielenkiintoinen etappi kasvustrategiassamme. Patrialla on pitkä historia ja vahva osaaminen lentokoneiden huoltotoiminnassa, mikä kattaa niiden moottorit ja komponentit sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä yritysosto vahvistaa edelleen Patrian kyvykkyyksiä ja laajentaa kansainvälistä toimintaamme Alankomaihin. Olemme sitoutuneita jatkamaan yrityksen erinomaista työtä sekä sitä korkeaa tasoa, jota asiakkaat meiltä odottavat", totesi Patrian Global-divisioonasta vastaava johtaja Jukka Holkeri.

"Haluan toivottaa NEDAEROn henkilöstön tervetulleeksi Patriaan ja olen vakuuttunut siitä, että yhdessä olemme vahvempia ja entistä kilpailukykyisempiä, mikä mahdollistaa liiketoiminnan edelleen kehittämisen", jatkoi Holkeri. 

“Viimeisten viiden vuoden aikana NEDAERO on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa, ja tulevaisuudessa on nähtävissä kasvumahdollisuuksia. Osana Patriaa voimme nopeuttaa tätä kehitystä. Odotamme tulevaa yhteistyötä ja mahdollisuutta varmistaa asiakkaillemme entistä laajempia palveluita tulevaisuudessa,” sanoo NEDAEROn toimitusjohtaja Ruud Kleinendorst.

 Yritysosto ei vaikuta yrityksen asiakassitoumuksiin, työsuhteisiin eikä muihin yrityksen tekemiin sitoumuksiin ja täyttää kaikki lain vaatimukset. Oston seurauksena NEDAEROn virallinen nimi on jatkossa Patria Netherlands, ja se tulee toimimaan Patria-brändin alla muutaman kuukauden siirtymävaiheen jälkeen.