Patria ostaa lisää koulukoneita - laivastoon tulee viisi uutta Diamondia

Patria_tails_2Patria hankkii viisi lentokonetta ja kaksi lennonharjoittelulaitetta itävaltalaiselta Diamond Aircraft Industries GmbH:lta. Konetilauksella vastataan lentokoulutusmarkkinoiden voimakkaaseen kysyntään. Vahvistettujen tilausten lisäksi sopimus sisältää optioita lisäkoneista

Patrian tilaamista koneista neljä on yksimoottorisia DA40 NG -lentokoneita ja viides kaksimoottorinen DA42-VI. Hankittavat yksimoottoriset lentokoneet ovat mittarilentokelpoisia, ja niitä käytetään sekä perus- että mittarilentokoulutukseen. Kaksimoottorista ja nelipaikkaista DA42 -kalustoa käytetään myös monimoottorikoulutukseen.

Diamond_DA40NGKaikki lentokoneet ja toinen toimitetaan elokuun 2017 loppuun mennessä Patrian uuteen, toukokuussa käyttöön otettavaan Pirkkalan koulutuskeskukseen. Kauppaan sisältyy myös optio hankkia lisää DA40 NG -koneita vuoden 2018 loppuun mennessä.

Uusien koneet toimitetaan kerosiinilla toimivilla AustroEngine AE300-moottoreilla. DA42-VI-koneen ohjaamoon tulee Garmin G1000-avioniikan uusin NXi-versio, jonka valmistaja esitteli tammikuussa 2017. Se tulee mahdollisesti myös DA40 NG-koneisiin jos EASA:n viranomaishyväksyntä on valmis ennen koneiden toimituksia.

Garmin_G1000NXiUusin versio vuonna 2001 Diamondilla käyttöönotettuun G1000-avioniikkaan tuo useita uudistuksia, jotka vähentävät lentäjän työkuormaa ja parantavat käyttökokemusta. Niitä ovat uudistettu grafiikka sekä tehokkaammat prosesorit, jotka mahdollistavat uudistetun digitaalisenkartan sujuvan liikkeen. Laitteiston taustavalaistus on toteutettu LED-valoilla.

Patrialla on tällä hetkellä käytössään kaksi DA42 NG -lentokonetta ja uusien hankintojen myötä Diamond -laivaston koko tulee olemaan yhteensä seitsemän lentokonetta ja kaksi lennonharjoittelulaitetta.

Diamond_DA42NGVI Kaksi tilattua lennonharjoittelulaitetta ovat DA42-VI konetyypin FNPT II -simulaattoreita. Ensimmäinen lennonharjoittelulaite toimitetaan huhtikuussa ja ensimmäinen DA40 NG -kone kesäkuussa 2017. 

”Uusi Diamond-laivasto kasvattaa Patrian koulutuskapasiteettia merkittävästi ja mahdollistaa lentokoulutuksen entistä nopeamman läpiviennin kilpailluilla markkinoilla. Diamond on lentokonevalmistajana tunnettu korkeasta laadustaan, olemme tyytyväisiä laajenevaan yhteistyöhön heidän kanssaan”, toteaa Patrian Aviationin liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen.

Patria-Aviationin-johtaja-Lassi-Matikainen ”Olemme ylpeitä, että voimme olla osa Patria Pilot Trainingin tulevaisuutta, kun yhtiö ottaa käyttöön DA40 NG -koneet uudeksi yksimoottoriseksi koulutuslentokoneekseen.  Yhdessä uuden DA42-VI lentokoneen sekä FNPT II -laitteiden kanssa Patria hyötyy laivaston yhdenmukaistamisesta sekä lentokoneittemme polttoainetaloudellisuudesta ja matalista huoltokustannuksista”, sanoo Diamond Aircraft Industries GmbH:n pääjohtaja ja omistaja Christian Dries.
 

Vauhtiin pääsevä MPL-koulutusohjelma tarvitsee lisäkoneita

 Patrian nykyiseen koulutuskonelaivastoon kuuluu ennestään myös yhdeksän Tecnam P2002JF -konetta, joiden operointia jatketaan Diamondien rinnalla voimakkaan lentokoulutuskysynnän takia. Kotimaan lisäksi kysyntää on myös ulkomailta.

Patria_FTD_ohjaamo_kouluttajaKoneilla koulutetaan muun muassa Finnairin lentäjiä uudessa MPL-koulutusohjelmassa. Patria on vastikään hankkinut MPL-koulutuksen tarpeisiin myös Airbus A320 -lennonharjoittelulaitteen.

 Patria Pilot Training on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto. Lentokoulussa toimii 20 henkilöä.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.

Lue myös artikkeli: Patrian uusi Airbus A320 -lennonharjoittelulaite otettiin käyttöön – Lentoposti kävi koelennolla