Patria suuntaa yhteistyössä Finnairin kanssa ulkomaisille lentokoulutusmarkkinoille MPL-koulutuksella

Patria_cirrusPatria Pilot Training ja Finnair Flight Academy ovat sopineet koulutusyhteistyöstä. Tavoitteena on myydä Multi-Crew Pilot Licence  (MPL) -lentokoulutusta Airbus A320 -lentokoneita käyttäville lentoyhtiöille. Koulutusohjelman markkinointinimenä on Multifly. Tulevaisuudessa Multifly-koulutusta tarjotaan myös Embraer 170/190 sekä ATR42/72 -konetyypeille.

Suomen ensimmäinen MPL-koulutusohjelma poikkeaa nykyisistä lentokoulutusohjelmista siten, että koulutuksessa käytetään entistä laajemmin uudenaikaista lentosimulaatiotekniikkaa. Koulutuksen eteneminen perustuu oppilaan osaamiskeskeiseen arviointiin, ja se keskittyy usean ohjaajan toimintaympäristössä operointiin. Uhkatekijä- ja virhetilannehallinta sekä taloudellinen lentäminen ovat koulutuksen keskeistä sisältöä alusta saakka. Lopputuloksena lentoyhtiö saa omaan operointitapaansa täsmäkoulutetun Airbus -perämiehen noin 20 kuukautta kestävien opintojen jälkeen.

Koulutus jakaantuu neljään eri osaan, joista Patria kouluttaa kaksi ensimmäistä peruslentovaihetta. Tämän jälkeen Finnair Flight Academy antaa oppilaille jatko- ja tyyppikoulutuksen. Ensimmäiset oppilaat voidaan ottaa vastaan vuoden 2013 alussa.

"MPL-koulutuksessa yhdistyy korkeatasoinen suomalainen lentokoulutusosaaminen, joka on erinomainen suomalainen vientituote. Patria tarjoaa Multifly-tuotteeseen vahvan peruslentokoulutusosaamisen sekä Euroopan uusimman lentokoulutus-kaluston. Finnairin erinomainen maine lentoyhtiönä, tyyppikoulutusorganisaationa ja Airbus-operaattorina tuovat asiakaskunnassamme vahvan perustan tälle yhteistyölle, jolla suuntaamme tyydyttämään maailmalla kasvavaa lentäjäpulaa”, sanoo Patria Aviationin liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen.

Lentoposti.fi kertoi Patrian ja Finnairin yhteisestä suunnitelmasta MPL-koulutuksen antamisesta tammikuun 19. päivä 2012.