Pelastusharjoitukset näkyvät lentoasemilla - Maarianhaminassa harjoitellaan lentoasemalla 14.11.

Pelastuskalusto_EFHK_2Lentoasemilla järjestettävät pelastusharjoitukset kehittävät viranomaisten ja muiden toimijoiden välistä yhteistoimintaa. Parhaillaan tälläinen harjoitus on käynnissä Maarianhaminassa nyt torstaina 14. marraskuuta. Aiemmin viikolla harjoiteltiin myös Savonlinnassa.
 
Pelastusharjoitukset näkyvä matkustajille vilkkaana hälytysajoneuvoliikenteenä ja lentoasemalta voi nousta myös savua. Toiminnasta ei aiheudu haittaa lentoliikenteelle.
 
Harjoitusten avulla kehitetään viranomaisten ja muiden toimijoiden välistä yhteistoimintaa sekä varmennetaan lentoaseman pelastussuunnitelman toimintaa.
 
Maarianhaminassa harjoitellaan torstaina 14.11. kello 12−13. Vastaava harjoitus järjestettiin Savonlinnassa keskiviikkoiltana 13.11.
 
Finavian päälentoasemalla Helsinki-Vantaalla viranomais- ja pelastusharjoituksia järjestetään vähintään kerran vuodessa.
 
RAF_otkes_2Edellinen suurempi lento-onnettomuus tapahtui Savonlinnassa tammikuussa 2019, kun siirtolennolla ollut RAF Avian Saab 340 suistui ulos kiitotieltä. Koneessa oli kolme miehistön jäsentä, jotka kaikki selvisivät onnettomuudesta. Airlinkin lentoja operoimaan saapunut kone sen sijaan romuttui.